Privatizarea Oltchim a eşuat, Elodia e de vină...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Serialul Oltchim“ la final Pronostic previzibil

Privatizarea Oltchim a eşuat, Elodia e de vină...

Eveniment 02 Octombrie 2012 / 00:00 557 accesări

EPUIZARE ŞI SCÂRBĂ Asta ne-a inspirat, ieri, episodul 10 şi ultimul din serialul „Oltchim“ pe care ni l-a turnat Dan Diaconescu. Saci cu bani, plimbări pe la Ministerul Economiei şi pe la bănci, declaraţii în care Guvernul era acuzat că nu vrea să semneze contractul pentru privatizarea Oltchim şi mult circ... foarte mult circ. Toate astea au umplut spaţiul de emisie al televiziunilor şi au scârbit o ţară întreagă. Câteva camere de luat vederi se pare că s-au stricat pentru că la unele televiziuni au fost întrerupte transmisiunile în direct. Sau poate sateliţii nu au mai suportat inepţiile lui Dan Diaconescu şi... au cedat. Vorba aceea: „cel mai deştept cedează “. Ca să continuăm cu scenariile fantasmagorice ne întrebăm: dacă el nu a reuşit să rezolve cazul „Elodia“, cum ne-am putea aştepta să salveze Oltchimul? Sau poate, pentru că nu a găsit-o pe Elodia în sutele de episoade care au ocupat grila OTV, acum patronul postului de televiziune încearcă să-şi spele păcatele.

CIRC PÂNĂ TÂRZIU ÎN NOAPTE Dar să revenim la mizeriile şi circul de ieri. După ce a petrecut două ore la Ministerul Economiei, de unde a plecat fără a semna contractul de privatizare tot pe motiv că nu a prezentat banii, Dan Diaconescu s-a dus să continue circul la bancă. De la sediul unei bănci din capitală, Diaconescu a ieşit cu şapte saci de bani în care susţine că avea trei milioane de euro. Acolo, s-a purtat de parcă venise cu ajutoare pentru amărâţii din vreo comună săracă. Circul a durat până seara târziu, când licitaţia a fost anulată pentru că procedura de înstrăinare a Oltchim a eşuat. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că acel contract de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri. „Din această seară, circul trebuie să înceteze. Oamenii de la Oltchim nu au nevoie de circ, ci de pâine“, a declarat, la rândul său, premierul Victor Ponta. De asemenea, premierul a explicat că Guvernul va pune în aplicare planul B pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim. Mai exact, va aloca fonduri din planul de privatizare la dispoziţia Guvernului pentru ca angajaţii să-şi primească salariile şi pentru a asigura repornirea activităţii Oltchim. În privinţa procedurilor de licitaţie, Ponta a explicat că ele vor fi reluate anul viitor cu investitori strategici, care nu vor face atât circ şi care chiar vor dori să preia compania românească.

„INVESTITOR PENAL“ Victor Ponta a explicat şi că Traian Băsescu şi Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu au fost cei care şi-au asumat în faţa FMI şi a Băncii Mondiale privatizarea Oltchim, după ce fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu a săpat o groapă sigură pentru companie. Referitor la declaraţiile bolnăvicioase ale lui Diaconescu, premierul a precizat că „salvatorul Oltchim“ a făcut câteva greşeli elementare. „În primul rând, a promis că va semna contractul de privatizare în 10 zile şi nu a făcut acest lucru. A spus că va plăti 45 milioane de euro pentru acţiunile licitate, şi nu 1,8 milioane, şi nu a plătit. În oferta de privatizare şi-a asumat obligativitatea de a prezenta un plan de afaceri în 48 de ore, pe care nu l-a prezentat, ca să nu mai vorbim de echipa de management pe care nu a prezentat-o. Tot circul ăsta se va opri aici“, a declarat Ponta. El a mai spus că toate informaţiile privind investitorii din străinătate sunt doar minciuni şi a prezentat şi documente în acest sens. Mai mult, Ponta a declarat că toate documentele vor constitui probe în dosarul care va fi întocmit împotriva lui Diaconescu, pe numele căruia va fi depusă o plângere penală pentru fals şi înşelăciune.



12