Consumul de iaurt ajută la creșterea imunității, mai ales în sezonul rece, datorită conținutului de probiotice. Acestea sunt bacterii benefice care se afla in cantitati mari in sistemul digestiv al oricarei persoane sanatoase. Probioticele se gasesc in compozitia alimentelor si suplimentelor alimentare ...
Digestia începe în cavitatea bucală, o dată cu prima înghiţitură de mâncare. Aceasta ajunge în stomac, călătoreşte prin intestinul gros şi subţire pentru ca, în cele din urmă, toxinele să fie eliminate. Acest sistem digestiv este cât se poate de complex, iar ...
Consumul ridicat de antibiotice a transformat România într-una din țările europene cu cele mai mari rate de rezistență a bacteriilor la tratament. Progresele remarcabile din ultimele decenii în ceea ce privește posibilitățile terapeutice cu antibiotice sunt umbrite de frecvența din ce ...
Vitamina B12 este un ingredient vital pentru corpurile noastre, de aceea carenţa în aceasta duce la o serie de probleme şi simptome. Unii dintre ei suferă de fibromialgie sau oboseală cronică. Alte simptome ale carenţei sunt anemia, depresia, lipsa de concentrare, neuropatia, senzaţii ciudate ...
O echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a lansat, luni, prima băutură funcţională din România cu probiotice, care se adresează persoanelor care suferă de colon iritabil şi are efecte benefice asupra sănătăţii ...
Specialiștii sunt de părere că probioticele nu ar trebui să lipsească din alimentație. Ele pot reduce inflamația și hipersensibilitatea digestivă în urma alergiilor alimentare (la lactoză, gluten etc.), pot ajuta la prevenirea degenerării ficatului, determinată de o dietă necorespunzătoare, și la ...
Există o serie de alimente imunostimulatoare, între acestea unele legume, alimentele fermentate, peștele, ceapa și usturoiul, dar și fructe și chiar condimente, susțin nutriționiștii. Astfel, broccoli este o legumă care include în compoziția sa un complex de nutrienți cu potențial efect ...