Probleme grave din Sănătate ținute secret de medici?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Declarații de o gravitate extremă

Probleme grave din Sănătate ținute secret de medici?

Sănătate 12 Mai 2016 / 17:02 2048 accesări

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie Intensivă nou-născuți de la Spitalul ”Marie Curie”, din Capitală va fi dat în judecată

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie Intensivă nou-născuți de la Spitalul ”Marie Curie”, din Capitală va fi dat în judecată

Problemele vechi ale sistemului sanitar românesc încep să iasă la iveală abia acum. Parcă nimic nu mai funcționează cum trebuie, dintr-o dată Sănătatea noastră se află cu un picior în groapă și pare că nu mai poate fi salvată. Dintr-o dată bolnavii sunt în mare pericol, așa că multe spitale și-au închis temporar blocurile operatorii. Și de parcă nu era de ajuns, unii medici au ieșit la rampă cu declarații șocante: nici medicamentele nu mai sunt eficiente!!! Și atunci, ce merge bine în sistemul de sănătate? Totul este doar o mimă? Îngrijitorii se fac că dezinfectează spitalele, medicii se fac că vindecă bolnavii, producătorii de medicamente se fac că fabrică tratamentele? Cine mai crede pe cine? Și de ce sunt ”aruncate” acum toate acestea? A fost decapitat un alt ministru al Sănătății, din nou se așteaptă... un nou suflu. Iar? Cine mai crede în ce?... Concret, după ce oficiali ai Ministerului Sănătății (MS) au confirmat că biocidele Hexi Pharma erau ”apă de ploaie”, un doctor aruncă o altă ”bombă”: ”nici medicamentele nu sunt ceea ce par a fi”. Este vorba despre dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie Intensivă nou-născuți de la Spitalul ”Marie Curie”, din Capitală. El a declarat că medicamentele generice cu care sunt tratați copiii au eficacitate zero, comparativ cu cele din străinătate. Întrebarea este: de ce doctorul nu a divulgat până acum marele secret tocmai în ideea de a salva mai repede copiii???

REACȚII DURE

În replică, Agenţia Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) spune că genericele de pe piaţă sunt analizate din punctul de vedere al calităţii şi apoi autorizate. „Conform legislaţiei în vigoare, medicamentele generice pot intra pe piaţa farmaceutică numai după 10, maximum 11 ani de la autorizarea iniţială a medicamentului original respectiv. Evaluarea echivalenţei terapeutice a medicamentelor generice cu cele de referinţă este făcută de ANMDM şi celelalte autorităţi naţionale competente din SM ale UE, în cadrul procedurii de autorizare de punere pe piaţă”, potrivit ANMDM. La rândul său, și ANTIBIOTICE SA a reacționat. Compania va acţiona în judecată doctorul şi spitalul în cadrul căruia au fost exprimate părerile, în opinia lor nefondate, care pot aduce prejudicii importante sistemului de sănătate, pacienţilor şi producătorilor de medicamente generice din România. „Afirmaţiile făcute de dr. Cătălin Cîrstoveanu referitoare la lipsa de efect a unei întregi clase de antibiotice, medicamente generice fabricate în România sunt de o gravitate extremă. În declaraţiile domnului doctor nu sunt indicate dovezi ştiinţifice realizate în conformitate cu regulile de bună practica în studiul clinic (...)”, potrivit ANTIBIOTICE.

Precizăm că 5 spitale din țară au amânat operațiile programate, din cauza crizei dezinfectanților, și vor efectua numai intervenții chirurgicale de urgență, a anunțat MS. Este vorba despre spitalele: Județean din Dolj, de Pediatrie din Galați, Județean din Olt, Județean din Teleorman și Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din București. De asemenea, Corpul de control al premierului a început joi verificările în spitale, vizând contractele încheiate cu firma HexiPharma.

Citește și:

Dezinfectanții diluați chiar și de 10 ori - compania își cere scuze!? Reacții...

O altfel de sterilizare când doctorii își operează rudele? Cei existenți - „apă de ploaie“!



12