Cazul şocantei morţi a cunoscutei soliste Mădălina Manole este departe de a fi soluţionat. Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, că cercetările în dosarul artistei vor fi reluate de procurori, după ce a admis plângerea părinţilor artistei împotriva rezoluţiei procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în acest caz. Instanţa a decis desfiinţarea rezoluţiei procurorilor de neîncepere a urmăririi penale, precum şi trimiterea cauzei la parchet, pentru completarea urmăririi penale. Hotărârea instanţei este definitivă.
Procurorii au dispus, în luna ianuarie, prin rezoluţie, neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul Mădălinei Manole, anchetatorii stabilind că moartea artistei nu a fost consecinţa vreunei fapte penale. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul capitalei, în cuprinsul rezoluţiei s-a reţinut că, potrivit raportului de autopsie întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, „Moartea numitei Mircea Magdalena Anca a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran. Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală)\". Totodată, s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent), care, cel mai probabil, s-a produs prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, dar nu are legătură cu mecanismul de producere al morţii şi pentru care victima ar fi necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în caz de supravieţuire. În plus, raportul de expertiză întocmit de Institutul de Criminalistică din cadrul IGPR a arătat că flaconul de plastic cu inscripţia „Pesticide” conţinea suspensie apoasă de carbofuran, respectiv aproximativ 680 de grame de substanţă constituită în majoritate din apă şi carbofuran (pesticid carbamic), ca substanţă activă. De asemenea, raportul arată că paharul din sticlă conţinea pe interior substanţa amintită găsită, de asemenea, pe cadavru, în apropierea acestuia şi pe o forfecuţă.
Investigaţie bazată pe „constatări” de la locul decesului... Raportul întocmit de Serviciul Criminalistic arată că una dintre urmele digitale ridicată de pe flaconul din plastic găsit în apropierea cadavrului provine de la degetul mijlociu de la mâna dreaptă a Mădălinei Manole. Referitor la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat că nu conţin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificării persoanelor care le-au creat. Anchetatorii au şi o constatare cu privire la un înscris olograf, nedatat şi nesemnat, rezultând că acesta a fost scris de cântăreaţă. Procurorii au dispus, totodată, continuarea cercetărilor, pentru trafic de substanţe toxice, faţă de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul ajuns la Mădălina Manole, dar nu şi în cazul Bertei Slav, cea care i-a procurat artistei otrava.
Solista a fost găsită moartă anul trecut, în dimineaţa de 14 iulie, de soţul ei, Petru Mircea, în locuinţa din Otopeni. Incidentul a fost anunţat de acesta la 112, în jurul orei 6.30, însă medicii sosiţi de urgenţă nu au mai putut-o salva pe victimă.