Producţiile de carne de pasăre şi de ouă de consum sunt în acest an mai mari cu 10%, respectiv cu 5%, comparativ cu 2011, oferta de produse avicole fiind suficientă, au comunicat reprezentanţii Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), apreciind că nu vor fi creşteri de preţuri la poarta fermelor în perioada următoare. Potrivit UCPR, exportul de carne de pasăre şi preparate de carne de pasăre este estimat în 2012 a fi de 98.000 tone cu o valoare de 236 milioane euro, adică cu 49% mai mare decât cea realizată în 2011. În ceea ce priveşte exportul de ouă, în acest an este estimat la 200 milioane ouă cu o valoare de 26 milioane euro. \"Având în vedere producţia ce se estimează a se realiza în perioada următoare, oferta de produse avicole este suficientă şi apreciem că nu vor fi creşteri de preţuri la poarta fermelor în perioada următoare. Rezultatele bune realizate de sectorul avicol nu ar fi fost posibile dacă producătorii avicoli nu ar fi fost sprijiniţi prin diferite politici agricole de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). De asemenea, MADR a suplimentat fondurile bugetare pentru programul european de bunăstare a păsărilor şi a promovat pachetul legislativ pentru transferul finanţării programului de bunăstare din fonduri europene\", a declarat preşedintele UCPR, Ilie Van.