Produse cinematografice româneşti, la Festivalul de film „this human world”, de la Viena

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Produse cinematografice româneşti, la Festivalul de film „this human world”, de la Viena

Cultură 28 Noiembrie 2016 / 17:54 719 accesări

Filmele „Holy Cow” și „Muntele magic” vor fi prezentate în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului internaţional de film „this human world” ce va avea loc la Viena, în perioada 1-11 decembrie 2016. „Holy Cow” este o coproducţie România, Germania, Azerbaidjan; 2015, în regia lui Imam Hasanov, producător Andra Popescu, iar „Muntele magic” este o coproducţie România, Franţa, Polonia; 2015, în regia Ancăi Damian.

Documentarul „Holy Cow” va fi difuzat în data de 8 decembrie, de la ora 12.30, la cinema Top Kino (Rahlgasse 1, 1060 Viena), în prezenţa producătorului Andra Popescu. Proiecţia filmului „Muntele magic” va avea loc în data de 9 decembrie de la ora 18.00, la cinema Top Kino. Protagonistul filmului „Holy Cow”, Tapdig, îşi împlineşte visul de a aduce o vacă din Europa în satul său natal din Azerbaidjan, pentru a îmbunătăţi condiţia materială a familiei sale. Acţiunea sa nelinişteşte comunitatea tradiţională, bătrânii satului interpretând prezenţa unei vaci străine ca pe o ameninţare, afirmând că laptele acesteia ar fi conţine substanţe chimice. Până şi soţia protagonistului, Vafa, se opune acţiunilor sale şi refuză să îngrijească animalul. Tapdig este hotărât să înfrunte sistemul conservator și rigid şi să modifice atitudinea comunităţii faţă de schimbare.

Docudrama animată „Muntele magic” prezintă povestea lui Adam Jacek Winker, care călătoreşte prin aproape o jumătate de secol de istorie. Refugiat polonez la Paris, Adam a trăit cu ideea de a schimba lumea. Viaţa sa plină de aventură a luat o cotitură radicală în anii ʼ80, când se închipuie un cavaler al secolului XX şi părăseşte Franţa pentru a lupta împotriva sovieticilor, în Afganistan. Ediţia a XI-a a Festivalului internaţional de film „this human world” prezintă o selecţie de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentare, precum şi o serie de evenimente conexe, performance-uri, ateliere şi prelegeri, acestea având scopul de a facilita dialogul dintre realizatori de filme, regizori şi actori şi publicul participant la proiecţii.



12