Acţiunile de inspecţie şi control ale reprezentanţilor Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Constanţa au scos la iveală noi nereguli în staţiunile de pe litoral. Echipa de control a CRPC, condusă de comisarul şef Bogdan Dima, s-a deplasat, ieri, în staţiunea Venus. Toate cele trei puncte alimentare verificate au fost depistate cu grave nereguli care ar fi putut să pună în pericol sănătatea şi chiar viaţa asiguraţilor. Prima terasă luată la puricat de echipa de control, respectiv terasa „Vulturul”, a fost prinsă pe picior greşit, găsindu-se produse cu termenul de valabilitate depăşit. Comisarii au găsit carne de vită expirată, la fel ca şi grişul folosit în prepararea unor produse, care expirase de anul trecut. Produse cu termenul de valabilitate depăşit au fost găsite şi la fast - food-ul din apropiere, „Baklava”. Aici produsele fast - food specifice erau preparate cu produse care erau ţinute în soare, iar lipiile erau expirate. Chiar dacă reprezentantul unităţii a susţinut că marfa este pentru personal, nu pentru clienţi, comisarul şef nu a acceptat ca acestea să fie păstrate într-o unitate de alimentaţie publică. De asemenea, produsele erau preparate fără să se ţină cont de un anumit gramaj, acestea fiind puse la aprecierea vînzătorului. Gogoşeria „Kiki” a fost şi ea depistată cu grave nereguli. Muştele stăteau în voie peste ciocolată, gem şi alte ingrediente. Şi produsele de patiserie erau ţinute în condiţii necorespunzătoare, motiv pentru care echipa de control a decis ca toate să fie retrase de la consum şi distruse. „Din nou, neregulile depistate la unităţile verificate au fost destul de grave, aşa că se va pune în discuţie şi sistarea activităţii pînă la remedierea deficienţelor găsite”, a declarat Bogdan Dima. De asemenea, fiecare unitate se va alege cu cîte o amendă de 20.000 lei.