Produsele consumate de copiii care s-au îmbolnăvit la Bran, proaspete!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Produsele consumate de copiii care s-au îmbolnăvit la Bran, proaspete!

Social 05 August 2009 / 00:00 545 accesări

Primele rezultate ale analizelor făcute de inspectorii sanitar-veterinari la pensiunea din Bran de unde 27 de copii au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, arată că alimentele găsite în respectiva unitate de cazare erau proaspete. Potrivit purtătorului de cuvînt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, dr. Gheorghe Puchianu, rezultatele analizelor fizico-chimice făcute pe probe de alimente de la pensiunea din Bran arată că produsele se încadrau în normele de prospeţime. “Rezultatul parţial al probelor de la laborator prelevate de la alimentele găsite la pensiunea din Bran unde au fost cazaţi copiii în tabără, au fost negative. În momentul de faţă, se aşteaptă rezultatul probelor microbiologice, care vor fi finalizate la sfîrşitul săptămînii”, a mai declarat dr. Gheorghe Puchianu. El nu exclude posibilitatea ca elevii să se fi îmbolnăvit din cauza unor alimente consumate în afara taberei sau a unor surse de apă nesigure. Reamintim că 27 de copii cu vîrste cuprinse între şapte şi 14 ani, din Bucureşti, Bacău, Sibiu şi Constanţa, aflaţi într-o tabără şcolară la Bran, au ajuns la spital, la sfîrşitul săptămînii trecute, cu toxiinfecţie alimentară. Pensiunea din Bran unde au fost cazaţi copiii a fost închisă temporar, de către inspectorii sanitar-veterinari şi de sănătate publică, după ce au făcut o anchetă în unitate. Dr. Gheorghe Pucheanu declara că activitatea pensiunii “La vîltoare”, din Bran, a fost suspendată pînă la remedierea deficienţelor constatate în unitate, proprietarul unităţii fiind amendat cu o mie de lei. Totodată, inspectorii sanitar-veterinari care au făcut un control la pensiunea respectivă au constatat că aprovizionarea unităţii cu produse alimentare era făcută cu o maşină neautorizată sanitar-veterinar. De asemenea, nu se efectua “trasabilitatea materiei prime pînă la produsul finit” în interiorul unităţii, nu erau implementate procedurile de bună practică şi igienă, iar alimentele nu erau păstrate în frigider pentru 48 de ore, ci doar pentru 24 de ore.



12