Cașcavalul și pasta de mici din care au fost prelevate probe pentru identificarea prezenței Escherichia Coli verotoxigenă au fost consumate înainte ca produsele să fie retrase de pe piață, potrivit directorului DSVSA, Iulian Ianculescu.
Tipul de cașcaval în care s-a descoperit E-coli a fost produs în Botoșani, iar pasta de mici pusă în vânzare provenea dintr-un magazin din Teleorman.
"Vorbim de aproximativ 70-80 de role de cașcaval și de 100 de kilograme de mici. Când au venit rezultatele analizelor produsele fuseseră consumate. Micii se supun controlului termic. A fost demarat un control la unitatea care comercializa pasta de mici pentru a găsi sursa de infecție și nu au fost identificate probleme care țin de igiena internă. În aceste condiții, am informat mai departe ANSVSA pentru a continua procedura de verificare la unitatea de sacrificare de unde se făcea aprovizionarea cu carcasă de vită, situată în Mihăilești", a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.
Inspectorii veterinari au descoperit prezența Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la șapte probe prelevate din carne și produse lactate comercializate în supermarketuri și carmangerii din județele Vâlcea, Teleorman, Bistrița Năsăud și Buzău, a anunțat, luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
În perioada 17 -28 octombrie, în cadrul Planului Național de Control al alimentelor, au fost prelevate și analizate 114 probe de carne (carcase ovine și bovine, carne tocată vită, mici din carne de porc și vită, pulpă vită, cârnați proaspeți, burger vită, pastramă carne tineret bovin, pulpă de oaie, cârnăciori vită oaie) și de lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, cașcaval clasic, telemea de vacă, cașcaval de capră, cașcaval afumat Apuseni, brânză de capră și caș de vacă).