Comitetul de bioetică al Comisiei Europene şi-a exprimat „îndoielile” cu privire la comercializarea cărnii şi produselor lactate provenind de la animale clonate, contestînd afirmaţiile reprezentanţilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA). “Avînd în vedere amploarea actuală a bolilor şi problemelor de sănătate înregistrate la animalele clonate, Comitetul are îndoieli cu privire la justificarea etică a clonării animalelor în scopuri de consum”, a sublinat Comitetul de bioetică. Deocamdată, reprezentanţii Comitetului „nu consideră că există suficiente argumente convingătoare care să justifice consumul de alimente provenind de la animale clonate”. Dacă UE doreşte să autorizeze comercializarea acestor produse, Comitetul recomandă aplicarea unor criterii mai stricte. UE trebuie să dea asigurări că animalele clonate folosite sînt bine tratate, să pună la punct o modalitate de a le monitoriza, dar şi să supravegheze strict, la frontiere, importul de produse provenind de la animale clonate, pentru ca, pe întreg teritoriul European, să se respecte aceleaşi criterii. EFSA a considerat, într-un aviz preliminar, că este “foarte improbabilă” o diferenţă de siguranţă alimentară între produse de genul carne şi lapte care provin de la animale clonate şi cele de la animale crescute în mod tradiţional.