Produsele maramureşene, la loc de cinste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
“Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean”

Produsele maramureşene, la loc de cinste

Justiție 09 Octombrie 2010 / 00:00 549 accesări

Printre cele mai apreciate produse la “Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean”, care este organizată de Consiliul Judeţean Constanţa la Pavilionul Expoziţional, se numără celebrele produse tradiţionale maramureşene. Procesatorii de carne din nordul ţării au devenit apropiaţii constănţenilor care apreciază preparatele afumate. Câştigător la capitolul vânzare este, şi de această dată, porcul, din a cărui carne maramureşenii au pregătit pastramă (40 de lei/kg), muşchiuleţ (40 de lei/kg), costiţă (25 de lei/kg), cârnaţi de casă (30 de lei/kg), slănină (25 de lei/kg), toate produsele fiind afumate cu „răspundere”. „Produsele noastre au mare succes în rândul constănţenilor şi de aceea noi venim de fiecare dată când se organizează Sărbătoarea recoltei”, a spus unul dintre procesatorii de carne. În afara produselor din carne, maramureşenii au mai venit la târg şi cu lactate: caşcaval la 35 de lei/kg şi brânză de burduf la 35 de lei/kg. Alături de ei, crescătorii de animale din Constanţa au scos la vânzare telemea de oaie, la 20 de lei/kg, telemea de capră, la 16 lei/kg, telemea de vacă, la 15 lei/kg, brânză dulce, la 12 lei/kg.



12