Profesorii supraveghetori la Bac fac muncă voluntară?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Profesorii supraveghetori la Bac fac muncă voluntară?

Eveniment 13 Februarie 2010 / 00:00 544 accesări

Dacă acum doi ani sumele plătite profesorilor supraveghetori la examenul de bacalaureat păreau foarte mici, iar anul trecut chiar au fost, pentru anul şcolar 2009/2010 nu mai există niciun echivoc: profesorii nu vor primi niciun ban. Până acum, Ministerul Educaţiei nu a făcut niciun fel de informări privind modalitatea de plată a profesorilor, sindicatele din învăţământ atenţionând asupra faptului că în bugetul instituţiei nu sunt prevăzute sume speciale pentru acest lucru. \"Ministerul nu a luat în discuţie plata profesorilor evaluatori şi corectori la bacalaureat. Ne temem chiar că profesorii nu vor fi plătiţi deloc, ministerul bazându-se pe faptul că orele respective ar putea fi încadrate în norma didactică şi pe spiritul de sacrificiu al profesorilor, care vor merge la evaluare din datorie. Deocamdată, nu am decis ce măsuri se pot lua în acest caz\", a precizat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) spun că singura formă de protest în acest caz este ca profesorii să nu meargă la supraveghere şi corectare. \"Nu îi obligă nimeni pe profesori să meargă la supraveghere. Dacă sunt nemulţumiţi, pot să nu participe\", spune Constantin Ciosu, secretar general FEN. Ministerul Educaţiei a informat că profesorii sunt obligaţi să participe cel puţin la probele programate în timpul anului şcolar.

MINISTERUL EDUCAŢIEI: \"NU AM EMIS NICIUN DOCUMENT PENTRU PLATA PROFESORILOR SUPRAVEGHETORI LA BACALAUREAT”

\"Nu am emis niciun document pentru plata profesorilor supraveghetori la bacalaureat, nu am decis deocamdată cum vor fi plătiţi. Oricum, pentru probele din timpul anului, ei trebuie să vină, deoarece este vorba despre o activitate în timpul anului şcolar\", au declarat reprezentanţii ministerului.

CÂT DESPRE SUME... În 2008, profesorii evaluatori la bac au primit 7,5 lei pentru fiecare lucrare corectată în 2009, doar 4 lei. Profesorii din comisiile pentru examinarea orală au primit câte 2 lei pentru fiecare elev examinat, iar o zi de supraveghere a fost plătită cu 25 de lei; în 2008 se primeau 4,7 lei pentru fiecare elev evaluat, iar supraveghetorii au primit 64 lei pe zi. Universitarii preşedinţi ai centrelor de examen şi ai centrelor de evaluare, au primit, în 2009 800 de lei, faţă de 1.150 de lei în 2008.

Taguri articol


12