În urmă cu câteva zile, un client al supermarket-ului “Profi”, situat pe strada Mircea cel Bătrân, a susţinut că a cumpărat pulpe de pui care aveau o culoare modificată, vineţie, şi miroseau urât. Revoltat, clientul Florin Ştefan s-a întors la magazin, explicându-le la ce pericol ar fi putut fi supusă întreaga sa familie, dacă ar fi consumat carnea, însă nu a fost de acord să îşi primească banii înapoi. Reprezentanţii “Profi” şi-au amintit de clientul care s-a întors cu pachetul de pulpe de pui, însă nu au fost de acord că acestea erau alterate. Argumentele pe care le-a adus şeful adjunct al magazinului, Geta Popescu, în apărarea imaginii “Profi”, nu au fost deloc credibile. Ea a spus că aşa se întâmplă cu carnea de pui dacă este ţinută în pungă de plastic, iar magazinul nu are nicio vină, întrucât aceasta a fost depozitată la rece. Florin Ştefan s-a gândit la riscurile de îmbolnăvire la care sunt supuşi clienţii supermarket-ului şi a făcut reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa. “După ce m-am întors la magazin, sunt sigur că au scos de la rafturi pulpele urât mirositoare, dar tot am sesizat Protecţia Consumatorului”. Astfel, o echipă a CJPC Constanţa a efectuat un control la magazinul “Profi” reclamat, de unde au confiscat mai multe kilograme de carne. “Au fost identificate 2,4 kg de aripi de pui şi 4,6 kg de carne de porc care, după desfacere, deşi erau în termenul de valabilitate, prezentau un miros total neplăcut. Carnea a fost retrasă de la rafturi şi trimisă la distrugere, iar supermarket-ul “Profi” a fost amendat cu 20.000 de lei”, a declarat şeful CJPC Constanţa, Dionisie Culeţu.