Este decembrie, deci este firesc să fie frig. Cu toate acestea, specialiştii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic este mai scăzut decât normalul acestei perioade. Potrivit aceleiaşi surse, în următoarele două săptămâni temperaturile vor scădea, noaptea, sub limita de îngheț în câteva regiuni şi vor exista perioade în care precipitațiile vor fi importante cantitativ la nivelul întregii țări, dar mai ales la munte. Prognoza este valabilă pentru perioada 13 - 25 decembrie, iar estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
LA MALUL MĂRII
În Dobrogea, la începutul intervalului, vremea se va răci accentuat. Temperaturile maxime vor scădea de la medii în jurul a 9 grade până spre -1 grad, valori mai mici decât mediile multianuale specifice perioadei. Începând din 14 decembrie, va exista o ușoară creștere termică până la medii de cel mult 3 grade Celsius, iar până la sfârșitul intervalului vor fi doar ușoare variații în jurul acestora. Valorile termice nocturne vor fi predominant negative și vor varia ușor de la medii între -6 și -4 grade la medii în jurul a -2 grade. În jurul datelor de 16 și 20 decembrie, dar și în restul intervalului, mai ales în a doua săptămână, se mențin condițiile de apariție a precipitațiilor.
LA MUNTE
Dacă sunteţi pasionaţi de munte, şi aici, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va răci accentuat. Astfel, temperaturile maxime vor scădea de la medii de -3 grade până spre -9 grade. Începând din 14 decembrie, va exista o creștere termică, mai importantă în a doua săptămână, până la medii cuprinse între -2 grade Celsius și zero grade. Valorile termice nocturne vor varia de la medii de -14 până la -12 grade, în prima săptămână, la medii de la -9 la -7 grade, în a doua săptămână. În perioada analizată, vor fi precipitații pe arii relativ extinse și posibil mai însemnate cantitativ, mai ales în jurul datelor de 15, 20 și 24 decembrie, dar și în restul intervalului, însă pe spații mai mici și în general slabe.