Programul cultural judeţean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Programul cultural judeţean

Cultură 14 Ianuarie 2010 / 00:00 388 accesări

Instituţiile culturale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa: teatre, muzee, Biblioteca Judeţeană „ Ioan N. Roman”, Universitatea Populară sau Şcoala Populară de Arte şi Meserii sunt angrenate, anual, în organizarea unor întâlniri în mediul rural, cu scop educativ.

Programul cultural în localităţile constănţene a debutat la începutul săptămânii, la Pecineaga, unde actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret au prezentat o frumoasă piesă de teatru care are la bază povestea lui Ion Creangă, „Fata babei şi fata moşului”, în regia lui Daniel Stanciu. Ieri, muzeograful Laura Mocanu, de la Muzeul de Artă, le-a vorbit elevilor din Topraisar, în cadrul programului „Genurile picturii”, despre peisajul dobrogean, aşa cum a fost el imortalizat de către pictorii fascinaţi de lumina specială a Dobrogei. De asemenea, elevii din Topraisar şi-au îmbogăţit cunoştinţele graţie specialiştilor de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, care le-au vorbit despre „Comunităţi de viaţă în mediul marin şi paramarin”.

Astăzi, ansamblul folcloric „Plaiuri Dobrogene” al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale susţine, în comuna Vulturu, un spectacol folcloric de excepţie. În localitatea Mircea Vodă, manifestările cultural-educative vor debuta chiar în ziua în care este aniversat „poetul nepereche”. Mâine, sub egida Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman”, vor avea loc dezbateri, expoziţii de carte şi un recital cu tema „Eminescu în actualitate”. Un alt moment special, constând într-un workshop şi un recital muzical va fi susţinut, la Mircea Vodă, de către oameni de cultură de la Universitatea Populară.

Săptămâna culturală judeţeană se va încheia duminică, în localitatea Ciocârlia, cu un spectacol interactiv de muzică uşoară susţinut de artişti de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii.



12