După ce a fost finalizată execuţia marcajelor rutiere în staţiunea Mamaia, Serviciul Trafic Rutier şi Ordine Publică din cadrul Direcţiei Servicii Publice a Primăriei Municipiului Constanţa a executat, în oraşul Constanţa, în perioada 22-29 mai, 6.090 mp de marcaje longitudinale şi 6.576 mp de marcaje transversale şi diverse. Astfel, pe bd. Mamaia au fost trasaţi 1.700 mp de marcaje longitudinale pentru delimitarea sensurilor de mers şi 1.800 mp de marcaje transversale, pe bd. Ferdinand au fost executaţi 480 mp de marcaje longitudinale şi 800 mp de marcaje transversale şi diverse, iar pe bd. Aurel Vlaicu (tronsonul cuprins între bd. Tomis şi bd. Al. Lăpuşneanu), 525 mp de marcaje longitudinale şi 900 mp de marcaje transversale. “Programul Primăriei de executare a marcajelor continuă, deoarece este o necesitate pentru realizarea unui trafic auto fluent şi pentru asigurarea siguranţei locuitorilor Constanţei şi a turiştilor care vin pe litoral. Vizăm realizarea lucrărilor de marcare pe toate bulevardele şi străzile principale, în toate intersecţiile şi trecerile de pietoni, pentru că astfel putem reduce numărul accidentelor şi putem respecta normele europene impuse în domeniul circulaţiei auto şi pietonale“, a declarat directorul Direcţiei Servicii Publice, Ionel Pilat. Serviciul Trafic Rutier are în plan, pentru perioada iunie-septembrie, continuarea executării marcajelor rutiere pe principalele bulevarde din oraş. Astfel, pe bd. Tomis vor fi trasaţi 3.000 mp de marcaje longitudinale şi 2.200 mp de marcaje transversale şi diverse, pe bd. I.C. Brătianu 3.200 mp de marcaje longitudinale şi 2.500 mp de marcaje transversale, pe bd. 1 Mai şi pe Şoseaua Mangaliei, 1.900 mp de marcaje longitudinale şi 1.200 mp de marcaje transversale, iar pe bd. Al. Lăpuşneanu, 950 mp de marcaje transversale. În plus, vor mai fi executate marcaje longitudinale pe 4.500 mp şi marcaje transversale şi diverse pe o suprafaţă de 6.000 mp, pe străzile cuprinse în programul de asfaltare al anului 2006.
În ceea ce priveşte redirijarea traficului rutier, aceasta se va face în zona Perla (intersecţia bd. Mamaia şi bd. Aurel Vlaicu), prin semnalizarea corespunzătoare cu indicatoare rutiere şi montarea unui număr de 266 stîlpi cu catadioptrii, după cum urmează: din direcţia Pescărie Năvodari: înainte, pe două benzi de circulaţie, cu prioritate faţă de celelalte direcţii, din direcţia Năvodari- Constanţa: spre bd- Aurel Vlaicu, la dreapta pe două benzi şi spre Aqua Magic, la stînga pe o bandă, din direcţia bd. Aurel Vlaicu - Năvodari: înainte pe opt benzi de circulaţie, cu respectarea semnificaţiei marcajelor şi indicatoarelor rutiere, din direcţia bd. Aurel Vlaicu - Pescărie: la dreapta, pe două benzi de circulaţie. În plus, cele trei intrări în staţiunea Mamaia sînt semnalizate cu indicatoare de limitare a vitezei maxime admise la 50 km/h.
Poliţia Rutieră a amplasat radare în pubele
În altă ordine de idei, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere, Serviciul Poliţiei Rutiere a montat două camere video de supraveghere a traficului rutier, în faţa magazinului Tomis, şi pe bd- Mamaia, care au ca scop depistarea şoferilor indisciplinaţi şi sancţionarea acestora conform legii. “O societate, care a mai montat sisteme de supraveghere în Cluj şi în Piteşti, ne-a propus să achiziţionăm, în parteneriat cu autorităţile locale, camere de supraveghere pe care să le montăm în tot oraşul. În acest caz, procedurile ar fi foarte mult simplificate. Calculatorul face toate verificările, întocmeşte procesul verbal şi chiar scrie plicul, iar nouă nu ne mai rămîne decît să îl expediem celui care a încălcat Codul Rutier“, a declarat şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei din cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul şef Cornel Balcan. În plus, poliţiştii au montat două aparate radar pe maşinile soase din uz şi au adaptat alte două aparate pe care le-au amplasat într-o cutie şi într-o pubelă. Acestea se află amplasate 24 de ore din 24 pe principalele bulevarde din oraş. Prin acest sistem inovator, în noaptea de sîmbătă spre duminică au fost prinşi şapte şoferi care au circulat pe bd. Tomis cu o viteză mai mare de 100 km/h, fapt care a atras după sine suspendarea permiselor de conducere ale acestora. Comisarul şef Cornel Balcan a adăugat că aceste acţiuni ale Poliţiei au ca scop principal descurajarea tinerilor care deţin maşini puternice şi a motocicliştilor să circule cu viteză mare prin oraş, deoarece aceasta este principala cauză a producerii accidentelor de circulaţie cu urmări foarte grave.