Premierul Silvio Berlusconi care a consfinţit în luna martie ca ţara sa să participe la operaţiunea militară a NATO din Libia, se teme acum de răzbunarea colonelului Khaddafi şi spune că a aflat din anumite surse că liderul libian a ordonat să fie omorât. „Viaţa mea şi cele ale copiilor mei sunt în pericol. Ştiu din surse sigure că Gaddafi a ordonat să fiu ucis”, a declarat Silvio Berlusconi, citat sâmbătă de cotidianul „Corriere della Sera”. Premierul nu a specificat din ce surse deţine această informaţie, dar a reamintit că la Tripoli au fost afişe mari înfăţişându-l pe el şi pe colonelul Khaddafi dându-şi mâna, iar intervenţia italiană în campania NATO a fost interpretată ca o trădare. „Din cel mai bun prieten am devenit cel mai rău duşman”, a constatat Berlusconi. Cotidianul italian notează că premierul părea foarte afectat când a făcut aceste declaraţii. Berlusconi părea să se teamă, dar în acelaşi timp părea şi înfuriat de stricarea relaţiilor cu Libia. Acesta a spus că i-a avertizat pe partenerii internaţionali că operaţiunea din Libia nu va fi deloc uşoară.
Pe de altă parte, NATO a anunţat că a scos din uz trei antene de satelit ale televiziunii de stat libiene din Tripoli, într-un raid aerian în care a folosit muniţie de mare precizie, ce a avut ca scop blocarea transmisiunilor propagandistice ale regimului colonelului Khaddafi. Televiziunea libiană a continuat însă să transmită, sâmbătă, după atacul NATO. NATO a spus că evaluează efectele raidului, dar a precizat că şi-a planificat atacul cu mare atenţie ţinând cont de riscurile de a produce victime. Potrivit Alianţei, atacul asupra antenelor televiziunii ar fi redus capacitatea regimului de a reprima revoltele populare şi în acelaşi timp va păstra infrastructura de transmisiune, de care va fi nevoie după conflict.
Se face lumină şi în cazul asasinării unuia dintre liderii rebelilor. Liderul unei miliţii rebele a recunoscut că gruparea sa l-a asasinat pe generalul Abdel Fattah Younes, unul dintre liderii militari ai insurgenţilor libieni, au declarat reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT ). Poliţia militară a Consiliului a ocupat încă de joi sediul miliţiei Obaidah ibn al-Jarah, parte a forţelor insurgente care luptă împotriva forţelor loiale colonelului Khaddafi. Ali Tarhouni, ministru de Finanţe în Consiliul Naţional de Tranziţie, a declarat că liderul miliţiei a recunoscut asasinatul, care a provocat o criză de proporţii în rândurile insurgenţilor. Generalul Younes, fost ministru de Interne al regimului de la Tripoli, fusese rechemat la Benghazi pentru a răspunde unor întrebări legate de politica militară, membrii Consiliului temându-se că acesta ar avea legături secrete cu regimul de la Bagdad. Mustafa Abdul-Jalil, liderul CNT, a declarat că generalul Younes fusese arestat într-o anchetă referitoare la modul în care administra resursele militare şi a fost ucis în timp ce era transportat către un loc sigur. A dezminţit informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost ucis pentru trădare, declarând că asasinii au fost identificaţi, iar poliţia continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs crima. Un purtător de cuvânt al regimului de la Tripoli a declarat că asasinatul comis de o grupare islamistă demonstrează faptul că insurgenţii nu pot guverna, iar forţele rebele sunt formate din elemente care au legături cu al-Qaida.