Proiect de referendum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Punctul pe Y

Proiect de referendum

Eveniment 19 Aprilie 2011 / 00:00 539 accesări

Având în vedere necesitatea ca poporul român să trăiască mai bine, precum şi asigurarea continuităţii reformelor şi progreselor înregistrate până în prezent, Guvernul României îşi propune să consulte cetăţenii, printr-un referendum, în legătură cu activităţile sale viitoare. Un colectiv de sociologi şi specialişti în comunicare a elaborat forma în care întrebările vor fi adresate populaţiei, pentru ca prin răspunsurile date să se poată întreprinde măsurile juridice corespunzătoare.

Iată-le:

1. Sunteţi de părere că mai trebuie cheltuite sumele imense de până acum în organizarea unor alegeri care, oricum, nu-i aduc în Parlament pe cei mai buni candidaţi? Şi că banii astfel economisiţi să fie puşi la dispoziţia fiecărui cetăţean, pentru a-şi ridica nivelul de trai? (DA-NU)

2. Credeţi că România ar putea avea un preşedinte mai preocupat de soarta ţării decât Traian Băsescu şi un premier mai devotat şi mai capabil de sacrificiu personal decât Emil Boc? Sunteţi de acord ca mandatele aleşilor să fie prelungite automat până la un viitor referendum? (DA-NU)

3. Vă place cum arată oraşele şi comunele conduse de reprezentanţii Opoziţiei, în comparaţie cu cele în care aleşii PDL şi UDMR reuşesc să obţină fonduri pentru infrastructură? Nu credeţi că ar fi mai potrivit ca administrarea acestora să fie preluată, prin Ordonanţele de Guvern, de către administratori mai capabili, din rândul Puterii? (DA-NU)

4. Vă place încetineala şi lipsa de eficienţă a Parlamentului, unde Opoziţia pune permanente piedici măsurilor judicioase pe care le propune Guvernul? N-aţi fi de acord cu un Parlament mai suplu, cu cheltuieli mai mici şi cu un puternic rol consultativ? (DA-NU)

5. Ce consideraţi că ar trebui făcut în cazul presei destabilizatoare, care denigrează sistematic eforturile Guvernului şi ale Preşedintelui? Dar cu mogulii care îşi folosesc ziarele şi televiziunile pentru a influenţa pe cei care gândesc corect în scopul contestării persoanelor valoroase din conducerea ţării şi a măsurilor lor înţelepte? Ar fi utile, în cazul lor, instituirea unui program zilnic TV de două ore, maximum, în care să prezinte informaţii de larg interes cetăţenesc, iar ziarele să publice doar comunicatele guvernului şi ale instituţiilor centrale? (DA-NU)

6. Ş.a.m.d.

Taguri articol


12