Proiect pentru integrarea reală în muncă a persoanelor vulnerabile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
IDRU

Proiect pentru integrarea reală în muncă a persoanelor vulnerabile

Social 10 Iulie 2014 / 00:00 1023 accesări

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU) organizează astăzi, 10 iulie 2014, începând cu ora 10.30, la Palatul Parlamentului (str. Izvor nr. 82-84), în Sala Eliade, evenimentul de lansare a proiectului “Promovarea incluziunii sociale pentru o viață la standarde europene”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 18 luni de către IDRU, în parteneriat cu SC Soti Cable Neptun SRL, SCFiaTest SRL, SC BD Moesia Research SRL, orașul Băneasa şi are ca obiectiv general facilitarea accesului la educație prin formare profesională și integrare pe piața muncii a persoanelor vulnerabile (persoane de etnie rromă, persoane cu dizabilităţi, tineri peste 18 ani după ieșirea din sistemul de protecție socială) ce au reședința pe raza teritorială a județelor: Argeș, Constanța, București, Galați, Ilfov, Tulcea, Giurgiu. Numărul de participanți la programele de informare şi consiliere profesională este de 1.417 de persoane, iar al celor care vor obține calificare/recalificare este de 1.176 persoane (816 persoane de etnie rromă, 120 persoane cu dizabilități, 240 tineri peste 18 ani după ieșirea din sistemul de protecție socială).

Pentru informații suplimentare, cei interesaţi pot scrie pe adresa de e-mail: idru.bucuresti@gmail.com sau pot suna la tel. 021 315 55 43 / fax: 021 315 55 53; mobil: 0760650370.

IDRU este o instituție de prestigiu care își desfăsoară activitatea pe întreg teritoriul României, în domeniul formării profesionale a adulților, resurselor umane și dezvoltării regionale. Înființat în anul 2000, IDRU a implementat cu succes numeroase proiecte cu finanțare europeană și națională. Cursurile de formare profesională a adulților organizate în cadrul institutului beneficiază de recunoaștere națională, certificatele de calificare/absolvire fiind eliberate sub egida Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Programele de formare profesională pentru adulți au fost organizate în funcție de cerințele concrete ale angajatorilor. În colaborare cu agenții pentru ocuparea forței de muncă, echipa IDRU a organizat cursuri de formare profesională pentru șomeri, aproximativ 85% dintre absolvenții acestor cursuri fiind plasați pe piața muncii.



12