Proiectul ”City of energy” - legătura între școală și comunitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiectul ”City of energy” - legătura între școală și comunitate

Lifestyle 11 Ianuarie 2018 / 13:52 502 accesări

Proiectul City of Energy, creat în anul 2011 de companiile Enel în România cu scopul de a energiza viața orașului prin artă urbană, creativitate și culoare, a ajuns la finalul celui de-al şaptelea an de existență.

În acești 7 ani, compania a redat comunității un număr de aproape 30 de posturi de transformare din București, Constanța și Timișoara. Acestea au fost transformate din simple construcții în adevărate picturi urbane care înfrumusețează zonele în care sunt amplasate, dar în același timp spun și povestea lor.

Anul acesta, Proiectul City of Energy a fost dedicat unei teme importante: educaţia.

Postul de transformare nr. 131 din Constanţa, aparținând societății E-Distribuție Dobrogea, situat în apropierea Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanţa a fost cel pictat de artistul constănţean Mihai Comănescu, cunoscut sub pseudonimul de Boeme, unul dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. Lui i s-au alăturat elevi creativi ai Liceului Lucian Blaga dornici să se implice în acest proiect. Având ocazia să se joace cu compoziţiile, tinerii au experimentat crearea formelor gigantice ale mâinilor ce transmit mesaje ce au ca scop deschiderea porţilor şcolii către sufletul comunităţii. Experienţa celor 8 tineri artişti alături de Mihai Comănescu este o poveste frumoasă în evoluţia lor în şi dinspre şcoală.

Astfel, pereţii postului de transformare aflat în cartierul Poarta 6 au fost transformați într-o operă de artă modernă cu scopul de transmite mesaje motivaţionale elevilor dar si comunităţii, subliniind rolul important al educaţiei.

“Colaborarea Liceului Teoretic Lucian Blaga Constanța cu societățile grupului Enel pentru proiecte educaționale este veche și cu rezultate remarcabile pentru elevii implicați în activitățile derulate. Elevii au avut astfel oportunități în care și-au dezvoltat competențe știintifice, sociale, dar și artistice. Ultimul proiect lansat de Enel, City of Energy, la care au participat și 8 elevi din liceul nostru, a constituit o nouă provocare pentru ei. Elevii au apreciat participarea la activitatea de decorare a postului de transformare E-Distribuție Dobrogea din apropierea liceului nostru, pentru că le-a dat posibilitatea să folosească creativitatea pentru a îmbunătăți și a schimba comportamente și atitudini în comunitatea «Faleza Sud» a municipiului Constanța”, a declarat directorul Liceului Lucian Blaga, Iuliana Linea.

Proiectul City of Energy contribuie la îmbunătățirea și schimbarea orașelor în care trăim în locuri pline de culoare și energie, oferind posturile sale de transformare ca suport pentru artă urbană! Urmând modelul pe care compania l-a implementat cu mult succes în Spania, City of Energy s-a dovedit a fi un real succes pentru România și a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea urbană. Reprezentanții acestei comunități au avut ocazia să își lase amprenta în diferite zone ale Bucureștiului, Timișoarei și Constanței, schimbând posturile de tranformare ale companiilor E-Distribuție în opere de artă moderne.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).

Mai multe informații şi imagini despre proiectul City of Energy găsiți pe contul de Tumblr dedicatCity of Energy, dar și pe contul de FacebookEnel România.



Ştiri recomandate

12