Nu toți cei care îți sună la ușă sunt prieteni dragi, cum nici cel care sună de două ori nu este neapărat postașul! Este foarte posibil să fie un comis-voiajor care să-ți prezinte o promoție de neratat, nemaipomenită, la niște produse extraordinare, scoase acum pe piață, care revoluționează gătitul sănătos, curățenia casei sau cine știe ce! Și în timp ce ți se prezintă aceste oportunități extraordinare, se „fotografiază“ interiorul casei și posibilitățile financiare și materiale pentru un eventual, ați ghicit, furt.
Promoțiile păguboase sunt calea cea mai sigură pentru câștigarea încrederii persoanelor în vârstă. Polițiștii avertizează că astfel de prezentări de produse, la prețuri promoționale, ori de cadouri din partea unor magazine sau autorități le asigură infractorilor accesul, fără efort, în locuințele și economiile bătrânilor.
Oamenii legii avertizează că supermarketurile și hipermarketurile au promoții și oferă cadouri doar în interiorul magazinelor, iar popularizarea acestora se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanți, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu. „Nu invitați necunoscuți în casă, în curte, chiar dacă pretind că doresc să vă vândă produse la prețuri mici, să vă ofere bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană. Țineți ușa sau poarta încuiate, chiar dacă sunteți acasă! Nu țineți în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare. Dacă, totuși, alegeți să le păstrați în locuință, nu le depozitați în șifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoții. Nu depozitați la vedere, în curte, pe balcon sau în fața ușii de acces, ambalajele obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat. Nu invitați acasă persoane pe care doar ce le-ați cunoscut și care vă spun povești impresionante de viață. Acestea pot profita de ocazie pentru a fura bunuri și s-ar putea folosi chiar de violență pentru a-și atinge scopul“, recomandă polițiștii.