Propolisul, unul din cele mai puternice medicamente oferite de natură

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Propolisul, unul din cele mai puternice medicamente oferite de natură

Sănătate 23 Februarie 2015 / 00:00 1151 accesări

Folosit încă din Antichitate, propolisul rămâne unul dintre remediile naturii cu un puternic rol antiinfecțios. El poate să distrugă peste 20 de tipuri de bacterii și aproximativ 30 de tipuri de virusuri. Propolisul este un excelent antibiotic, care acţionează progresiv, inhibând dezvoltarea bacteriilor. Totodată, el reface ţesuturile lezate de către bacterii, fiind eficient în ameliorarea bolilor respiratorii cu secreţii abundente şi a bronşitelor. În acelaşi timp, tinctura de propolis, în combinaţie cu o linguriţă de miere, administrată dimineaţa pe stomacul gol, poate elimina simptomele deranjante ale colitei de fermentație şi de putrefacţie. Substanţele antioxidante din compoziţia propolisului au efecte excepţionale în tratarea asteniei de primăvară, spun specialiștii. Și sistemul imunitar se poate reface în urma unei cure cu tinctură de propolis. Studii făcute în paralel în Japonia, Statele Unite, Rusia au pus în evidenţă faptul că propolisul administrat sistematic măreşte producţia de celule specializate ale sistemului imunitar și le face mai puternice, ceea ce determină o mult mai mare rezistenţă la infecţiile cu orice tip de germen. Administrarea zilnică a propolisului poate, de asemenea, să prevină hipertensiunea şi tulburările de ritm cardiac, normalizând în acelaşi timp cantitatea de colesterol din sânge şi având rol de refacere a elasticităţii vaselor de sânge.

            EFICIENT ÎN TRATAREA HERPESULUI Ca tratament extern, propolisul este eficient în distrugerea herpesului cu diferite localizări (tinctură pe locul afectat, de 2 - 3 ori pe zi), ameliorarea eczemelor (aplicarea de comprese cu tinctură sau unguent de 2 - 3 ori pe zi), vindecarea arsurilor (tinctură, pentru arsurile grave, şi unguent de propolis şi tătăneasă - pentru arsurile uşoare), precum și eliminarea coşurilor și a punctelor negre (sub formă de tinctură aplicată pe zona afectată).

            PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII În anumite cazuri, propolisul poate determina reacţii alergice, motiv pentru care medicii recomandă să faceți, înainte de a consuma propolis, un test.



12