În urma unui experiment, germanii au descoperit că jumătate dintre puii achiziţionaţi în magazinele din cinci oraşe sunt contaminaţi cu bacterii rezistente la antibiotice şi reprezintă un pericol pentru persoanele cu probleme de sănătate. Păsările au fost crescute prin metode intensive, adică un mare număr de pui într-un spaţiu limitat, ceea ce a creat actuala problemă, explică organizaţia germană Bund, potrivit Euronews. \"Pericolul este că un transfer al germenilor este posibil la prepararea acestor pui. Aceasta poate conduce la situaţia în care o persoană ingerează bacteriile rezistente la antibiotice şi se expune acestora, punându-şi în pericol sănătatea\", a explicat Herbert Weiger, preşedintele grupului Bund, care a publicat rezultatele experimentului. Rezultatele sunt făcute publice într-o perioadă în care guvernul german pregăteşte legi prin care doreşte să stopeze utilizarea antibioticelor în creşterea animalelor şi păsărilor pentru consum. \"Întărirea reglementărilor are ca scop reducerea utilizării antibioticelor la minimul necesar pentru tratamentul bolilor animalelor şi creşterea competenţei autorităţilor locale\", a explicat Holger Eichele, purtătorul de cuvânt al ministrului pentru Protecţia Consumatorilor.