Pui injectaţi pentru aspect şi valabilitate îndelungată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu ei ne hrănim!

Pui injectaţi pentru aspect şi valabilitate îndelungată

Eveniment 05 Februarie 2013 / 00:00 588 accesări

Care sunt alimentele pe care le putem consuma fără să ne facem nicio grijă că ne putem îmbolnăvi? Este o întrebare aproape fără răspuns. Carnea este plină de substanţe nocive organismului, pâinea este şi ea plină de coloranţi, fructele sunt pline de pesticide, dulciurile au şi ele o grămadă de E-uri nesănătoase. Şi uite aşa, n-ar trebui să mai mâncăm nimic. Nici apa nu mai este ce a fost odată. Este îmbuteliată în recipiente care nu fac altceva decât să dăuneze conţinutului, inclusiv consumatorului. Ultimele alimente incriminate au fost citricele din Turcia, la finele anului această problemă fiind tot mai des dezbătută. Nici nu a început bine anul şi iar avem un subiect arzător: puiul - nici el nu mai e ce era. În România, peste 90% dintre puii din hipermarketuri sunt injectaţi, susţine preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu. Mai mult, el spune că injectarea se practică nu doar pentru a da un aspect atrăgător cărnii, ci şi pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia. Bulgaria a interzis vânzarea cărnii de pui injectată cu apă, hotărârea nemulţumind marile lanţuri de magazine, dar şi producătorii care aveau pe stoc carne de pui injectată. „Fără discuţie, există această carne injectată în România. Lucrul ăsta se întâmplă de foarte multă vreme. Tot ce arată frumos, rotund, aranjat în pungă, în 90% din cazuri înseamnă pui injectat. Se practică această injectare şi datorită măririi termenului de valabilitate, dar nu ştim ce mâncăm. În România şi în domeniul industriei alimentare şi al respectului faţă de consumator trebuie o legislaţie foarte drastică. Trebuie să avem standarde pentru fiecare produs, ca să ne asigurăm că mâncăm sănătos\", a precizat Frumosu. Nutriţionistul Virgil Stroescu spune că, dacă problema este naţională, Institutul de cercetare alimentară trebuie să ia mostre ale produselor şi să facă o cercetare. El spune că aceşti pui sunt periculoşi pentru sănătatea omului deoarece nu se ştie cu exactitate compoziţia substanţei cu care aceştia sunt injectaţi: „Dacă ar fi numai apă nu ar fi periculoasă, faptul că degradează calitatea e cu totul altceva”.

Taguri articol


12