În Germania, conform Deutsche Welle, ministerul care răspunde de protecţia consumatorilor în regiunea Renania de Nord-Westfalia a anunţat, de curând, că 96,4% dintre puii ce se vând pe piaţa autohtonă sunt plini cu antibiotice. Mai mult decât atât, dozele de medicament folosite în tratarea puilor sunt dăunătoare pentru om. Prin lege, fiecare producător de carne de pui din Germania trebuie să facă un raport despre modul în care administrează medicamentele. Verificarea veterinarului trebuie să confirme dacă raportul corespunde cu realitatea. Dar toate acestea nu se întâmplă din cauza unui paradox legislativ: în legea medicamentului nu se specifică în ce doze trebuie administrat un antibiotic, cu prudenţă, la pui. Cum într-un timp cât mai scurt puii trebuie să ajungă la dimensiuni mari, ei sunt „îndopaţi”cu fel şi fel de produse, constatându-se că doar un sfert dintre puii crescuţi în acest fel sunt capabili să se ţină pe propriile picioare. Cum condiţiile de trai sunt de neimaginat, spaţiile fiind foarte mici, multe păsări se îmbolnăvesc şi riscul contaminării celorlalte este foarte ridicat, astfel că, în apa de băut, li se pune antibiotic tuturor.