Toate studiile actuale arată că nu există un pericol pentru persoanele care consumă alimente modificate genetic, a declarat, ieri, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, prezent la cea de-a IX-a ediţie a Simpozionului „Academician Nicolae Cajal”. “Toate rapoartele actuale arată că nu există un pericol pentru organismul uman să consume asemenea plante şi că, lăsând la o parte că reprezintă poate singura soluţie de a alimenta o planetă cu şase miliarde de cetăţeni, toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp”, a afirmat prof. dr. Irinel Popescu. Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, el a spus că sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente în acest domeniu. “În ce priveşte animalele, există aceste zoonoze - boli cu transmitere de la animal la om - care au creat în ultimii zece ani destule epidemii cu un număr mare de morţi şi care au fost foarte greu de controlat. Este nevoie de ghiduri precise, mai consistente, şi de implicare mai mare atunci când vedem împreună sănătatea omului şi a animalelor”, a susţinut profesorul.