Putem învăța de la japonezi mai mult decât să facem grevă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cursuri de perfecționare în Țara Soarelui Răsare

Putem învăța de la japonezi mai mult decât să facem grevă

Administrație 07 August 2014 / 00:00 563 accesări

Știm cu toții că japonezii sunt extrem de dedicați atunci când e vorba de treaba pe care trebuie să o facă. Vă amintiți clipul postat acum câțiva ani pe YouTube în care un funcționar japonez a bătut recordul la ștampilat documente? (dacă nu vă amintiți, găsiți clipul în galeria de imagini a acestui material, pe pagina de internet a cotidianului „Telegraf“) Așa ar putea ajunge și funcționarii noștri care vor aplica pentru o bursă de studiu în Japonia. Trecând peste orice glumă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită persoanele interesate să candideze pentru burse în Țara Soarelui Răsare, care se obțin prin intermediul Young Leaders’ Program (YLP), derulat de către Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo. Dosarele pot fi depuse la sediul ANFP până la 1 octombrie 2014. Programul, finanţat de Guvernul Japoniei şi promovat în România de Ambasada Japoniei şi ANFP, se adresează tinerilor funcţionari, dar şi oficialilor guvernamentali cu experienţă în administraţia publică şi se va desfăşura în perioada octombrie 2015 - septembrie 2016.

CONDIȚII Cei interesați să aplice pentru o bursă și nu cunosc japoneza pot sta liniștiți. Cursurile de formare vor fi predate în limba engleză, programul finalizându-se cu diplomă de Master în Administraţia Publică / Politici Publice. Scopul programului este de a pregăti viitori lideri la nivel naţional în sistemul administraţiei publice. Pentru anul de studiu 2015 - 2016 se oferă două tipuri de burse: Administraţia la nivel naţional (central) - School of Government şi Administraţia la nivel teritorial (local) - School of Local Governance. Dacă vor să le fie luate în seamă cererile, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții: vârsta de până în 40 de ani la 1 octombrie 2015, experienţă de minimum trei ani în administraţia publică (preferabil cinci ani), studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă şi performanţe academice deosebite, dar și să dețină un certificat care să ateste cunoaşterea limbii engleze: TOEFL sau IELTS. Înscrierea la program se face pe baza unui dosar, documentele şi formularele necesare înscrierii putând fi ridicate de la sediul ANFP sau descărcate de pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro. Așa că... spor la ștampilat.

Așa ar putea ajunge să se miște funcționarii noștri după ce vor fi instruiți în Japonia - https://www.youtube.com/watch?v=dxb3588RvdE.



12