Putin ar putea obţine la prezidenţiale 65-70% din voturi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Putin ar putea obţine la prezidenţiale 65-70% din voturi

Externe 14 Noiembrie 2011 / 00:00 347 accesări

Premierul rus, Vladimir Putin, ar putea obţine la alegerile prezidenţiale din martie 65-70% din voturi, a declarat Andranik Migranian, responsabil al Institutului pentru Democraţie şi Cooperare. ”Cred că va avea suficientă determinare, energie şi susţinere pentru adoptarea deciziilor ferme în vederea creşterii investiţiilor şi apariţiei unor produse competitive. Aceste lucruri sunt aşteptate în economia rusă”, a mai spus el. Clubul de discuţii Valdai reuneşte, anual, sute de analişti politici şi jurnalişti din diverse state şi abordează teme prin care participanţii străini pot înţelege mai bine Rusia.

Vladimir Putin şi-a apărat decizia de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, negând că ar fi vorba despre o goană după putere. El a insistat că are nevoie de mai mult timp pentru creşterea standardului de trai şi pentru a face Rusia mai puternică. Premierul a făcut declaraţiile la un dineu la Moscova cu specialişti străini pe Rusia. Anul acesta, experţii străini au fost duşi la un complex de lângă Moscova, unde premierul Putin îşi ţine preţioasa herghelie. În noul restaurant francez din complex, reporterii erau aşteptaţi într-o sală cu un şemineu în care ardea focul. Pianul mare şi cărţile în coperţi din piele întregeau atmosfera. În spatele geamurilor de sticlă ale unui bufet se putea vedea o colecţie impresionantă de Armagnac, cu etichete datând din anii 1880. Tot ce este mai bun pentru viitorul preşedinte al Rusiei. După trei ore şi jumătate a apărut şi Putin. Consilierii săi au oferit scuza că premierul a preferat să aştepte până când traficul s-a mai potolit. Premierul a dat mâna cu toată lumea, iar la masă a băut ceai şi a ignorat mâncarea. O prioritate pentru cei prezenţi a fost vestea că vrea să redevină preşedinte. Dacă va câştiga alegerile de anul viitor, ar putea fi preşedinte până în 2024, la putere, într-un fel sau altul, aproape un sfert de secol. Putin şi-a apărat energic planul de a schimba locurile cu Dmi Medvedev. A spus că nu vrea să se agaţe de putere şi că totul este legat de stadiul deficitar al instituţiilor ruse. Stabilitatea este pentru Putin prioritatea - protejarea ţării de ea însăşi şi de inamicii străini şi cheia către viitoarea prosperitate. Argumentul său se bazează pe bilanţul din ultimii 12 ani. El spune că standardul de trai a crescut simţitor, războiul civil din Caucaz s-a încheiat şi economia a fost salvată de la colaps.

Putin consideră regretabil faptul că premierul italian, Silvio Berlusconi, a demisionat, numindu-l ”unul dintre cei mai mari politicieni europeni”, care, în anii numeroşi petrecuţi la putere, cam câţi a avut Putin în Rusia, a oferit Italiei continuitatea necesară. Putin a mai spus că una dintre problemele Italiei, ca şi în Rusia, este găsirea unor candidaţi potriviţi pentru a prelua cârma.



12