Rămăşiţele Navrom, scoase din nou la mezat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După o serie de licitaţii

Rămăşiţele Navrom, scoase din nou la mezat

Eveniment 09 Aprilie 2014 / 00:00 4431 accesări

În 1989, compania de navigaţie Navrom era considerată a patra flotă comercială din lume, cu peste 270 de nave. În prezent, după 15 ani de la intrarea în faliment a companiei, aceasta este doar o bătaie de cap a lichidatorului. După mai multe licitaţii nereuşite, lichidatorul Navrom Constanţa, PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL, încearcă din nou să vândă rămăşiţele societăţii maritime. Vineri, 11 aprilie, lichidatorul va scoate la licitaţie două bunuri ale CNM Navrom. Este vorba de imobilul cu două etaje şi mansardă din Galaţi, unde a funcţionat o filială a companiei constănţene, şi o hală din Portul Constanţa. Primul obiectiv are o suprafaţă construită de 663 de metri pătraţi, un teren de 940 de metri pătraţi şi un preţ de pornire de 296.000 de euro. Cel de-al doilea bun este un spaţiu de depozitare cu un etaj şi o suprafaţă de 3.395 de metri pătraţi, având un preţ de pornire de 389.000 de euro. Preţurile de pornire în cadrul licitaţiei au la bază valorile de evaluare ale bunurilor supuse vânzării, conform Rapoartelor de Evaluare, şi nu includ TVA. Licitaţia publică deschisă este programată pentru 11 aprilie, la ora 14.30.

Navrom a intrat în faliment la 1 martie 1999, în urma deciziei Tribunalului Constanţa. La timpul respectiv, Navrom deţinea clădirea din Galaţi, depozitul din Portul Constanţa şi un apartament în municipiul Constanţa, datoriile fiind de 22,6 milioane de dolari. Din 1999 până în prezent, nu s-a reuşit decât vânzarea apartamentului.

Potrivit lichidatorului, procurarea şi asumarea Regulamentului de vânzare a bunurilor imobile aflate în proprietatea CNM Navrom SA Constanţa este obligatorie, obţinându-se de la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti (clădirea Lakeview, str. Barbu Văcărescu nr. 301-311, etaj 8) şi dovada privind achitarea contravalorii acestuia, în cuantum de 100 lei. Cei interesaţi trebuie să achite şi o garanţie de participare de 10% din preţul de pornire corespunzător imobilului ofertat.



12