Printre cele 22 de spectacole din programul primei ediții a Festivalului „Hansel și Gretel”, organizat și găzduit de Opera Comică pentru Copii din București, se află și o producție a Teatrului de Stat Constanța: „Razna prin povești”, după Ion Creangă.
Conceput sub forma unui triptic, spectacolul „Razna prin povești”, pus în scenă de regizorul Nicolae Poghirc, poartă publicul mai întâi în „Bojdeuca lui Creangă”, apoi îl călăuzește în căutarea „Prostiei omenești”, pentru ca, la final, să-i prezinte pățania „Soacrei cu trei nurori”.
Îi vor călăuzi pe prichindei în lumea poveștilor lui Creangă actorii: Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Andrei Cantaragiu, Georgiana Baran, Andu Axente, Alina Manţu, Turchian Nasurla și Andor Luca Axente. Spectacolul este programat astăzi, de la ora 17.00.
Festivalul „Hansel și Gretel” s-a deschis pe 3 aprilie și se va încheia vineri. „Acest festival poate fi asemănat cu un examen de maturitate al instituției. Deși se află la prima ediție, el este rezultatul unui obiectiv ambițios, la care vom clădi an de an câte o treaptă: familiarizarea tinerei generaţii cu o multitudine de genuri de spectacol şi promovarea actului artistic de calitate. Mulțumesc astfel tuturor dascălilor și artiștilor cu har care au aderat la acest deziderat și invit publicul să ia parte la o poveste la fel de năzdrăvană precum protagoniștii care au inspirat numele acestui eveniment”, a spus managerul Operei Comice pentru Copii, Felicia Filip.
La Festivalul „Hansel și Gretel” participă: Opera Română din Craiova, Teatrul de Stat din Constanţa, Teatrul „Ion Creangă”, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Şcoala de Balet Educa şi Smart Art Association din București.
„ȘCOALA ALTFEL”, LA SEDIU Actorii Teatrului de Stat Constanța le-au pregătit elevilor constănțeni întâlniri speciale și la sediul instituției de cultură tomitane, în cadrul programului „Școala altfel”. Astfel, dacă luni au urmărit spectacolul „Razna prin povești”, iar ieri s-au întâlnit cu „Gaițele” lui Alexandru Kirițescu, astăzi, de la orele 11.00 și 15.00, ei vor fi părtași la „Nunta lui Figaro”. Spectacolul care-l are în prim-plan pe istețul bărbier din Sevilla este inspirat de piesa cu același nume a lui Beaumarchais, pusă în scenă de regizorul Cristian Ioan.
Cu Figaro, școlarii și liceenii se vor întâlni și vineri, de la ora 11.00. Până atunci, spectatorii tineri se pot amuza, joi, urmărind comedia „Scaiul”, de Georges Feydeau, în regia lui Ion Lucian. Spectacolul are două reprezentații: una de la ora 11.00 și cealaltă de la ora 15.00.