Răzvan Florea, bronz european la 200 m spate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Răzvan Florea, bronz european la 200 m spate

Sport 24 Martie 2008 / 00:00 875 accesări

Cea de-a 29 ediţie a Campionatelor Europene de Nataţie se apropie de final, astăzi fiind programate ultimele întreceri. Delegaţia României, prezentă la Eindhoven, a contabilizat 4 medalii: una de argint, obţinută aseară, de Camelia Potec, la 200 m liber şi trei de bronz, constănţeanul Răzvan Florea obţinînd tot aseară, la 200 m spate, medalia de bronz, după ce, la 800 m liber, Camelia Potec şi Dragoş Coman s-au clasat pe locul al treilea.

Înotătorul de la CS Farul s-a calificat, sîmbătă, în finala probei de 200 m spate, după ce a concurat în a doua semifinală a sa de la Eindhoven, oprind cronometrul la un minut, 59 de secunde şi 11 sutimi. Medaliatul cu bronz olimpic de la Atena, în 2004, a realizat cel de-al 5-lea timp al semifinalelor, cel mai rapid concurent al zilei fiind austriacul Markus Rogan cu un minut, 57 de secunde şi 75 de sutimi. De altfel, Rogan a fost şi principalul adversar al lui Florea din finală, australianul fiind lider pe tot parcursul probei şi cîştigînd aurul după ce a fost cronometrat cu un minut, 55 de secunde şi 85 de sutimi. Constănţeanul a terminat al treilea, cu un minut, 57 de secunde şi 53 de sutimi, obţinînd astfel cel de-al doilea bronz european, după cel de la Budapesta, şi totodată, un aport de moral extrem de important în vederea pregătirii sale pentru Beijing.

Potec, la doar două sutimi de aur

La 1.500 m liber, printre favorite s-a numărat şi Camelia Potec, ajunsă în finală cu cel de-al şaptelea timp în serii, 16 minute, 44 de secunde şi 79 de sutimi. Campioana olimpică de la Atena nu a intrat aseară în finala probei, deoarece tot aseară, la doar o jumătate de oră, era programată finala de la 200 m liber, unde Potec obţinuse de altfel calificare. Proba care a urcat-o pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Atena, dar pe care părea că a abandonat-o în urmă cu un an, i-a oferit la Eindhoven o ultimă şansă înainte de Beijing, iar Camelia a fructificat-o. Intrată cu cel de-al zecelea timp în semifinală, 2 minute, 0 secunde şi 96 de sutimi, sportiva noastră a trecut lejer şi de semifinală, obţinînd cel de-al doilea timp, un minut, 58 de secunde şi 71 de sutimi. În finală, Camelia nu a fost între primele trei după două întoarceri, dar eleva lui Philippe Lucas a recuperat incredibil, terminînd pe poziţia a doua, la doar două sutimi de aur! Potec a fost cronometrată cu un minut, 57 de secunde şi 47 de sutimi, iar campioană europeană a fost Sara Isakovic (Slovacia), cu un minut, 57 de secunde şi 45 de sutimi.

La 100 m fluture, Ioan Gherghel, Norbert Trandafir şi Felix Maestru au ratat accederea în semifinale, clasîndu-se pe poziţiile 21, 43, respectiv 44 în serii. La 50 m bras, Valentin Preda a ocupat locul 20 în serii, ratând calificarea în semifinale, cu timpul 28 de secunde şi 74 sutimi. În proba de platformă sincron, Ramona Ciobanu şi Corina Popovici au ocupat locul cinci în proba feminină. Ciobanu şi Popovici au obţinut, în total, 275,94 puncte. De la Eindhoven nu au lipsit recordurile, înotătorul francez Alain Bernard stabilind nu mai puţin de trei recorduri mondiale, două la 100 m liber şi unul la 50 m liber. Sîmbătă, în finala de la 100 m liber, cîştigată de francez, cronometrul s-a oprit la 47 de secunde şi 50 de sutimi, după ce vineri, în semifinale, a fost cronometrat cu 47 de secunde şi 60 sutimi. Aseară, Bernard a stabilit recordul mondial şi la 50 m liber, cîştigînd una din semifinale cu timpul de 21 de secunde şi 50 de sutimi. La sfîrşitul săptămînii au mai fost înregistrate două recorduri mondiale, dar nu în Olanda, ci la Sydney, acolo unde sportiva australiană Stephanie Rice a fost cronometrată, la 400 m mixt, cu patru minute, 31 de secunde şi 46 de sutimi, iar la 50 m spate cu 27 de secunde şi 67 de sutimi.

Taguri articol


12