Grupul de reciclare Green Group și Fundația Principesa Margareta a României lansează un parteneriat prin care deșeurile colectate la stațiile inteligente de colectare Sigurec se pot transforma în donații pentru proiectul social „Generații“. Proiectul reprezintă o rezolvare pentru două dintre problemele majore ale României în acest moment, și anume abandonul școlar și îmbătrânirea populației.
Astfel, cei care aduc la stațiile Sigurec Prime deșeuri PET, doze de aluminiu, ambalaje de sticlă, echipamente electrice și electronice, precum și deșeuri din hârtie și carton, au acum opțiunea de a dona contravaloarea acestor deșeuri pentru copiii și bătrânii din centrele Fundației. Doritorii găsesc punctele fixe de colectare Sigurec Prime în parcările marilor centre comerciale, marcate pe harta disponibilă la adresa: http://sigurec.ro/ro/locatii-sigurec.
„Deșeurile sunt resurse valoroase“ - aceasta este ideea din spatele proiectului de colectare Sigurec, ce demonstrează că deșeurile, care nu demult erau considerate simple gunoaie, capătă valoare atât prin garanția că toate materialele ajung direct în fabrici, unde sunt reciclate și reintroduse în economie, dar și pentru că ele pot fi transformate în donații care adresează probleme sociale presante“, a declarat Doinița Mihai, Manager Proiect Sigurec. „Generații“ este un centru social de tip after-school cu o abordare intergenerațională, ce aduce împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și se sprijină reciproc.
În 10 ani de activitate, proiectul Generații a ajutat peste 600 de copii de școală primară și gimnazială, proveniți din familii sărace, a implicat peste 200 de vârstnici și s-a extins la alte 14 organizaţii neguvernamentale care deţin un centru de zi de tip after-school, care au adoptat metoda intergenerațională. Copiii primesc ajutor la materiile unde întâmpină probleme, își fac temele la after-school și își îmbunătățesc rezultatele școlare prin socializare, vârstnicii evită singurătatea, depresia și izolarea și își găsesc utilitatea prin participarea la diferitele activități sau făcând voluntariat în beneficiul celor tineri. Voluntarii dedică timp săptămânal în beneficiul celor mai puțin fericiți, câștigă experiență de viață și au ocazia să aplice cunoștințe dobândite în cadrul orelor de curs sau al experiențelor trăite.