În această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă consumatorilor atenţie sporită la achiziţionarea produselor, dar şi la preţurile afişate care pot fi diferite de cele încasate. De asemenea, în situaţia în care produsul achiziţionat nu corespunde calitativ, consumatorii sînt îndrumaţi să se adreseze oficiilor teritoriale ale ANPC. În ceea ce priveşte achiziţionarea cărnii de miel, ANPC recomandă consumatorilor să cumpere numai din locuri autorizate. Carnea trebuie să fie elastică, să nu prezinte suprafaţa lipicioasă şi urît mirositoare şi să aibă ştampila sanitar-veterinară. În ceea ce priveşte produsele din peşte, inspectorii recomandă celor care nu cunosc care sînt semnele alterării acestuia să verifice dacă solzii se desprind uşor, corpul este acoperit cu mucus urît mirositor sau dacă branhiile au culoarea cenuşie sau brună. Pentru că în aceste zile, ouăle vor fi la mare căutare, ANPC recomandă evitarea cumpărării celor care au coaja crăpată, murdară sau spartă. De asemenea, la spargere ouăle nu trebuie să prezinte albuşul tulbure sau amestecat cu gălbenuşul. La achiziţionarea vopselei de ouă, trebuie verificat termenul de valabilitate şi în niciun caz nu trebuie utilizată vopseaua tipografică sau cea pentru textile, deoarece pot prezenta pericol pentru sănătate. Produsele de patiserie trebuie cumpărate numai din locuri autorizate şi bine întreţinute. Cît priveşte vinul, este indicat a se evita produsele în recipiente PET refolosite.