Recomandările Poliției pentru a nu fi păcăliți prin metoda „Accidentul”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Recomandările Poliției pentru a nu fi păcăliți prin metoda „Accidentul”

Eveniment 11 Februarie 2015 / 12:32 143 accesări

Deoarece tot mai mulți constănțeni cad în plasele escrocilor care îi duc de nas prin deja renumita metodă „Accidentul”, polițiștii de la IPJ Constanța vin cu noi precizări și recomandări pentru ca cetățenii să poată evita astfel de necazuri. Astfel, înainte de a oferi bani unor necunoscuți care vă telefonează sau vă bat la ușă, verificaţi informaţiile primite.  În cazul metodei „Accidentul”, infractorii se bazează în primul rând pe puternica reacţie emoţională pe care vestea dată o produce, şi anume: starea de şoc şi teama.  Acestea sunt elementele pe care mizează răufăcătorii, ştiind că majoritatea oamenilor acţionează precipitat în asemenea situaţii. Autorii înşelăciunii prin metoda accidentul cunosc foarte multe elemente personale ale posibilelor victime (profesia, apelative  utilizate de membrii familiei, programul de lucru etc.), astfel încât câştigă încrederea victimei şi o conving pe aceasta, că cele relatate sunt reale. Având în vedere aspectele prezentate, poliţiştii constănţeni recomandă cetăţenilor să nu ofere sume de bani unor persoane necunoscute, să se adreseze şi să sesizeze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

-  în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări;

-  orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale;                                    

- Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale;                                                                

-  conform reglementărilor legale aflate în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Taguri articol


12