Record de audienţă pentru meciul de hochei Canada - SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Jocurile Olimpice de iarnă

Record de audienţă pentru meciul de hochei Canada - SUA

Sport 24 Februarie 2010 / 00:00 563 accesări

Dintre sportivii români prezenţi la Jocurile Olimpice de iarnă, doar doi au concurat luni, la Vancouver. Este vorba despre Petrică Hogiu şi Paul Pepene, care au alcătuit ştafeta României în proba de schi fond, ştafetă-sprint. Cei doi au ratat calificarea în ultimul act al competiţiei, după ce s-au clasat pe locul al nouălea în cea de-a doua semifinală. România a reuşit să depăşească în cea de-a doua semifinală echipele din Australia şi din Belarus, iar timpul lor a fost al 16-lea din faza semifinală.

Meciul de hochei pe gheaţă dintre Canada şi SUA, disputat duminică seară şi câştigat de americani cu 5-3, a fost cel mai urmărit program sportiv din istoria televiziunii canadiene, anunţă consorţiul care difuzează Jocurile Olimpice de la Vancouver. Peste 21,5 milioane de persoane, adică 64,3 la sută din populaţia ţării, au urmărit cel puţin o parte a întâlnirii. În medie, 10,6 milioane de telespectatori s-au aflat în faţa micilor ecrane. Acest meci devine cel mai urmărit program sportiv din istorie, depăşind finala de la JO 2002 de la Salt Lake City, între aceleaşi două echipe, care a reunit în medie 10,3 milioane de telespectaori.

Iată lista medaliaţilor de luni - schi fond, ştafetă-sprint (m): 1. Norvegia (Oeystein Pettersen - Petter Northug); 2. Germania (Tim Tscharinke - Axel Teichmann); 3. Rusia (Nikolai Morilov - Aleksei Petukov); schi fond, ştafetă-sprint (f): 1. Germania (Evi Sachenbacher-Stehle - Claudia Nystad); 2. Suedia (Charlotte Kalla - Anna Haag); 3. Rusia (Irina Hazova - Natalia Korosteleva); sărituri cu schiurile, proba pe echipe: 1. Austria (Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern şi Gregor Schlierenzauer); 2. Germania (Michael Neumayer, Andreas Wank, Martin Schmitt şi Michael Uhrmann); 3. Norvegia (Anders Bardal, Tom Hilde, Johan Remen Evensen şi Anders Jacobsen); patinaj artistic, proba de dans: 1. Tessa Virtue - Scott Moir (Canada); 2. Meryl Davis - Charlie White (SUA); 3. Oksana Domnina - Maksim Shabalin (Rusia).

ŞTIRI OLIMPICE PE SCURT

@ Virtue şi Moir au oferit Canadei prima medalie olimpică de aur din istoria sa la dans. Doar Tracy Wilson şi Robert McCall au mai reuşit să urce pe podium la JO, în 1988, la Calgary. De la intrarea sa în programul olimpic, în 1976, ruşii au câştigat de fiecare dată proba de dans, cu excepţia JO din 1984, când au triumfat britanicii Jayne Torvill şi Christopher Dean, şi în 2002, când s-au impus francezii Marina Anissina şi Gwendal Peizerat. Ruşii Domnina şi Shabalin nu au reuşit să le succeadă compatrioţilor lor Tatyana Navka şi Roman Kostomarov, învingători în 2006, la Torino.

@ Canada şi SUA s-au calificat în finala turneului feminin de hochei pe gheaţă. Canada a învins în semifinale Finlanda, scor 5-0 (2-0, 1-0, 2-0), în timp ce SUA a trecut de Suedia, scor 9-1 (2-0, 3-1, 4-0). Finala va avea loc vineri, în timp ce meciul pentru locul trei, dintre Finlanda şi Suedia, este programat joi.

@ Hocheista canadiană Meghan Agosta a înscris al 9-lea său gol luni, în semifinala cu Finlanda, la scorul de 3-0, depăşind astfel recordul de goluri din primele 15 zile ale Olimpiadei, stabilit de compatrioata sa, Danielle Goyette, care a reuşit 8 goluri în 1998, la Nagano.

@ Aproximativ 1600 de controale antidoping au fost efectuate deja la Jocurile Olimpice de la Vancouver şi niciun caz nu a fost pozitiv, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic. Doar patru sportivi au avut accesul interzis în competiţie pentru cinci zile, din cauza unui nivel prea ridicat al hemoglobinei. Nu este vorba însă de o sancţiune pentru dopaj, ci de o măsură de protejare a sănătăţii sportivilor, care pot relua competiţia dacă nivelul hemoglobinei revine sub limită. În total, 888 de controale au fost realizate înainte de competiţie, iar 706 după competiţie. Cele mai multe teste au fost de urină, însă au fost prelevate şi 362 de eşantioane sanguine.

@ Patinatoarea japoneză Akiko Suzuki, în vârstă de 24 de ani, participă pentru prima oară la Jocurile Olimpice, după ce a reuşit să învingă o maladie ce o afecta de mult timp: anorexia. Avea 16 ani şi o carieră promiţătoare în faţă când a devenit anorexică. A avut nevoie de aproape cinci ani pentru a ieşi din infern şi a relua drumul spre succes. Alături de ilustrele sale compatrioate, Mao Asada (19 ani), campioană mondială în 2008, şi Miki Ando (22 de ani), campioană mondială în 2007, Akiko Suzuki va savura pe deplin întâlnirea olimpică, prima mare competiţie internaţională pentru ea. Programul scurt al probei feminine are loc miercuri dimineaţă (în România), iar cel liber vineri.

@ Antrenamentele echipajelor de bob patru persoane au fost întrerupte după mai multe accidente, pentru ca organizatorii să efectueze amenajări într-unul din virajele pistei de la Whistler. „Ţin să precizez că este o procedură normală în acest sport, mai ales că trebuie să adaptăm pista pentru bob după competiţiile de sanie sau skeleton”, a declarat Don Krone, directorul de comunicare al FIBT. Proba de bob pentru patru persoane are loc vineri şi sâmbătă.

@ Germanul Tim Tscharnke, medaliat cu argint în proba de sprint pe echipe, a devenit la 20 de ani şi 71 de zile cel mai tânăr specialist în proba de schi fond care obţine o medalie olimpică. Precedentul record de precocitate era deţinut de norvegianul Ivar Formo, medaliat cu bronz la JO 1972, în proba de 15 km, la vârsta de 20 ani şi 228 de zile.

@ Numărul schiorilor înscrişi în proba de slalom uriaş, care a avut loc aseară, se ridică la 105, reprezentând 61 de naţiuni, cu 40 mai mult decât în proba de coborâre. Au fost reprezentate ţări precum Iran, San Marino, Insulele Cayman, Pakistan şi Kîrgîzstan, prezenţe rare în circuitul Cupei Mondiale.

@ Echipa feminină de schi alpin a Austriei va organiza o serie de calificări, între Andrea Fischbacher, medaliata cu aur la Super-G, şi Elisabeth Goergl, a treia la coborâre, pentru a o alege pe cea care va obţine al patrulea loc în proba de slalom uriaş, alături de Kathrin Zettel, Michaela Kirchgasser şi Eva-Maria Brem. „În Cupa Mondială de slalom uriaş ele nu au obţinut rezultate foarte bune. O calificare după şedinţa de schi liber ni se pare mai potrivită decât o alegere arbitrară. Amândouă sunt capabile să câştige o altă medalie la slalom uriaş, deoarece au schiat foarte bine pe această pistă în probele de viteză”, a declarat Herbert Mandl, conducătorul echipei.

@ Şoferul unui autobuz din sistemul de transport olimpic a decedat duminică, în urma unei crize cardiace suferite în timp ce se afla la volan. Drama s-a produs pe autostradă, însă un alt şofer prezent în autobuz a preluat conducerea autovehiculului, evitându-se astfel un accident.

Taguri articol


12