Zeci de cofetari au realizat cel mai mare tort din America de Sud, pentru a sărbători 203 ani de când Bolivia şi-a câştigat independenţa. 85 de cofetari şi studenţi la gastronomie au lucrat în trei schimburi pentru a realiza un tort demn de Cartea Recordurilor, în forma celui mai înalt vârf montan din Bolivia. Cantităţile mari de ingrediente au fost donate de un institut de gastronomie din Bolivia. ”Am folosit aproape 11.500 de ouă, zece saci de făină, şapte saci de zahăr, 20 de kilograme de zahăr pudră, 300 de kilograme de caramel şi 300 de litri de smântână, în onoarea iubitului nostru oraş La Paz”, a explicat bucătarul-şef Oscar Mora. Sute de oameni au venit să aplaude cel mai mare tort din ţara lor şi să se înfrupte din cele 10.000 de felii. Totuşi, tortul nu a putut depăşi recordul mondial, un tort pregătit în Indonezia, de 33 de metri înălţime.