Recursul în casație în dosarul „CMZ“, trimis la Instanța Supremă după trei luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Întârziere nevinovată sau tărăgănare intenționata?

Recursul în casație în dosarul „CMZ“, trimis la Instanța Supremă după trei luni

Justiție 10 Noiembrie 2016 / 06:32 3471 accesări

Deși s-au grăbit să îl condamne pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, infracțiune parțial dezincriminata de Curtea Constituțională a României, nu sunt atât de prompți în privința cailor extraordinare de atac ce ar putea anula condamnarea, dacă ar fi aprobate. Vorbim despre judecătorii Curții de Apel Constanța cărora le-a trebuit trei luni doar pentru a trimite la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) recursul în casație înaintat de Constantinescu împotriva sentinței definitive prin care a primit o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit Neptun TV, documentul a fost transmis instanței supreme abia în 9 noiembrie, în condițiile în care avocații fostului președinte CJC l-au depus la Curtea de Apel Constanța în 22 august. În aceste condiții, apărătorii se întreabă dacă nu cumva s-a tărăgănat intenționat acest lucru, dat fiind faptul că atât ei, cât și Constantinescu însuși, au trimis numeroase solicitări scrise prin care au cerut să afle de ce nu a fos trimis resursul în casație la ÎCCJ.

Chiar luna trecută, Nicușor Constantinescu i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Curții de Apel Constanța, Gabriel Lefter, în care spunea că "din data de 22 august 2016, când s-a depus recursul în casație împotriva deciziei penale din dosarul 821/36/2015 conform articolului 439, Cpp calculând și termenul de 10 zile pentru că părtile și procurorul să depună concluzii scrise, au trecut 53(cincizeci și trei) de zile de tergiversare a trimiterii acestui Recurs în Casație de la Curtea de Apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție!!! incălcandu-mi-se ABUZIV, ILEGAL dreptul la căile extraordinare de atac, care ar fi putut casa decizia de condamnare și m-ar fi pus în libertate". Amintim că fostul președinte CJC a depus, după anunțarea deciziei prin care a fost condamnat în dosarul "CMZ" și o contestație în anulare, însă această cale de atac a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Constanța.



12