Redeschiderea Băilor reci de la Techirghiol, marcată cu evenimente culturale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Redeschiderea Băilor reci de la Techirghiol, marcată cu evenimente culturale

Cultură 24 Aprilie 2018 / 12:19 1491 accesări

Joi are loc redeschiderea Băilor reci de la Techirghiol pentru sezonul estival 2018.

Cu această ocazie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol organizează vineri o masă rotundă cu tema ”Sănătatea din perspectiva terapiilor naturiste. Lacul Techirghiol – doctorul nostru”.

Activitatea se înscrie și în cadrul eventimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri și împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Țara-mamă și se desfășoară timp de două zile, pe 26 și 27 aprilie.

În prima zi, participanții pot vizita baza de tratament a Sanatoriului și Băile reci Inaugurarea sezonului estival 2018.

Vineri, evenimentul va continua în sala de conferințe a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol și vor debuta începând cu ora 10.30 cu un cuvânt de deschidere a managerului instituției, Elena Roxana Almășan și cu o conferinţă inaugurală prezidată de Dr. Cristian Lascu, redactor-șef al National Geographic România.

Totodată, este invitată să participe și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ulterior, va lua cuvântul Dr. Simion Nicolaev, director general al Institututului de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ care prezenta un studiu asupra peloidogenezei din lacul Techirghiol. Conferința va continua cu cuvântul profesorului univ. dr. Gelu Onose care va vorbi despre “Medicina fizică, de Recuperare și Balneologie – specialitate clinică unitară: experiența românească de succes” urmat de dr. Viorica Marin, din cadrul Sanatoriului care le va vorbi celor prezenți despre Lacul Techirghiol “Miracol sau realitate științifică?”

După pauza de prânz, urmează o masă rotundă cu tema “I.N. Dona, pionier al balneologiei românești” ce va fi prezentată de conferențiar dr. Aurelia Lăpușan, urmată de lansarea nr. 10 al publicaţiei “Techirghiol” și de lansarea edițiilor anastatice:- “Tekirghiol” de IN Dona, “Lacul Techirghiol” de George Ulieru și “Techirghiolul” de Emil Gheorghiu.

La final vor fi acordate diplome și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

(sursa:ziarulamprenta.ro)



12