Reducere experimentală a TVA la pâine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reducere experimentală a TVA la pâine

Justiție 12 Martie 2013 / 00:00 441 accesări

Premierul Victor Ponta a declarat că o reducere experimentală la 9% a TVA la pâine ar putea avea loc în a doua jumătate a anului, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, TVA ar putea fi diminuată şi la fructe, legume, sau carne. „Sunt hotărât ca la următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, în mai, să vorbim şi de acest lucru. Ei au spus că dacă reducem TVA la diverse produse alimentare, în realitate nu o să avem niciun efect pozitiv, ci doar o să crească preţurile. De aceea, de la 1 iulie până la 31 decembrie, vreau să facem experimentul la pâine. TVA va fi redus la 9% pe tot lanţul de producţie. Dacă până la sfârşitul anului se arată că de fapt în felul acesta o să oprim evaziunea fiscală şi cu 9% o să încasăm mai mulţi bani decât cu 24% şi cu evaziune, atunci ne permitem să mergem mai departe“, a declarat Ponta.

Taguri articol


12