Reducerea TVA la alimente se împiedică în proceduri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reducerea TVA la alimente se împiedică în proceduri

Social 05 Decembrie 2014 / 00:00 712 accesări

Potrivit unei directive a Comisiei Europene, cota de TVA la toate produsele alimentare nu se poate reduce sub 15% până la 31 decembrie 2015, spune ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. În plus, pentru ca fermierii „verzi“ să poată beneficia de o taxă redusă, agricultura ecologică trebuie introdusă în clasificarea CAEN, subliniază ministrul - „Sunt trei condiții care trebuie îndeplinite - realizarea unui studiu de impact socio-economic (de către un organism independent!), stabilirea unei metodologii de calcul și lansarea unei dezbateri publice“. Reamintim că ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a anunţat marţi că în proiectul de buget pentru 2015 este propusă scăderea TVA de la 24 la 9% pentru produsele bio.



12