Reducerea TVA-ului la alimente la 5%, o măsură pentru scăderea preţurilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reducerea TVA-ului la alimente la 5%, o măsură pentru scăderea preţurilor

Justiție 23 Septembrie 2009 / 00:00 382 accesări

Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sîrbu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că o soluţie pentru scăderea preţurilor la alimente pe lîngă Legea Codului de Bune Practici ar fi reducerea TVA-ului la alimente de 5%, propunere pe care ministrul o consideră încă valabilă. „Rămîne valabilă legea pe care noi am propus-o acum un an de zile şi anume scăderea TVA-ului la alimente la 5%. Nu vrea nimeni să înţeleagă şi nu-i pot convinge de eficienţa acesteia. Există reţinere şi agresivitate din partea celor care vor să mă convingă că un produs cu TVA 5% e mai scump decît cel cu 19%”, a explicat Ilie Sîrbu. Ministrul Agriculturii a explicat că odată cu aplicarea acestei măsuri se va „albi” piaţa produselor alimentare, iar preţurile vor începe să scadă. „Nu poate nimeni să înţeleagă că abia cînd se va aplica această măsură se va albi piaţa. Cred eu că, în timp, asta va fi pînă la urmă soluţia pentru reducerea preţurilor”, a mai spus Sîrbu. De asemenea, Sîrbu a mai spus că rămîne valabilă soluţia taxării inverse, care este una dintre măsurile anticriză, adăugînd că se va încerca un experiment în acest sens cu pîinea.



12