Imediat ce Jubileul de Diamant s-a încheiat, membrii casei regale britanice au revenit la viaţa normală. Regina a profitat de timpul liber pentru a-l vizita pe soţul său, prinţul Philip, internat de luni în spitalul londonez Regele Eduard al VII-lea, pentru o infecţie la vezica urinară. Potrivit Palatului Buckingham, starea ducelui de Edinburgh s-a îmbunătăţit considerabil dar va mai rămâne în spital, câteva zile, pentru a se bucura în linişte de aniversarea celor 91 de ani, din acest weekend. Ducele de Edinburgh, cunoscut pentru marea sa energie, a mai fost spitalizat de urgenţă în luna decembrie, pentru a i se monta un stent, intervenţie care l-a împiedicat să ia parte la sărbătorile tradiţionale de Crăciun.
Prinţul Charles a preferat să dea o fugă în România, pentru a se relaxa. Preşedinta Fundaţiei Mihai Eminescu, Caroline Fernolend, a declarat că este posibil ca prinţul Charles să ajungă la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, dar şi în localitatea Viscri din judeţul Braşov, unde are o proprietate la care se fac lucrări de renovare. Prinţul Charles va sta în România până luni. De câţiva ani, moştenitorul coroanei britanice vine în fiecare primăvară în România. Ultima vizită a avut loc în luna mai a anului trecut, când a petrecut mai multe zile la Valea Zălanului, un cătun cu doar 150 de locuitori din zona Baraolt, unde a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani, pe care le-a renovat şi le-a transformat în reşedinţă temporară. La Valea Zălanului, care şi-a păstrat intactă atmosfera medievală, prinţul de Wales s-a bucurat de lucruri simple, cum ar fi plimbările pe jos sau cu căruţa prin pădure, picnicuri la iarbă verde, laptele proaspăt muls sau pâinea de casă coaptă în vatră. Aproape de fiecare dată când a venit în România, prinţul Charles a fost oaspetele contelui Kalnoky din Micloşoara, care s-au numărat printre puţinii invitaţi din România la nunta prinţul William. Preocupat de conservarea monumentelor istorice, prinţul Charles s-a implicat, în ultimii ani, într-un program de reabilitare a mai multor sate săseşti întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO. De altfel, acesta patronează şi Fundaţia Mihai Eminescu, care se ocupă de protejarea şi conservarea caselor vechi din mai multe judeţe ale Transilvaniei.
Şi prinţul William a primit o veste bună. Acesta s-a calificat pentru a profesa activ în calitate de căpitan al unui echipaj de căutare şi salvare. Până acum, el a făcut parte din Forţele Aeriene Regale, dar din cauza rangului şi a problemelor legate de siguranţa sa, nu are posibilitatea de a rămâne în serviciul activ. Poate însă să activeze de acum în cadrul operaţiunilor de salvare civile, un adevărat cadou pentru aniversarea de 30 de ani, pe 21 iunie.