Reguli de bază în prevenirea bolilor de sezon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reguli de bază în prevenirea bolilor de sezon

Sănătate 09 Iulie 2011 / 00:00 917 accesări

Medicii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa înregistrează, săptămânal, zeci de boli diareice acute. Astfel că ei ne atrag atenţia în ceea ce priveşte profilaxia acestora. Există un întreg ansamblu de măsuri de prevenire şi de supraveghere a infecţiilor intestinale. Şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, reaminteşte faptul că trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală şi colectivă. „Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea WC, la venirea acasă), spălarea sub jet puternic de apă a fructelor şi legumelor, consumul de apă doar din surse sigure, autorizate, verificarea termenului de garanţie şi menţinerea la rece a tuturor alimentelor, evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald, evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate, evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frişcă, creme, maioneze), a îngheţatei dezgheţate, mai ales în sezonul cald, efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalaţiile centrale de apă şi personalul de îngrijire din sectorul infantil sînt reguli de bază”, explică medicul şef. În situaţia apariţiei semnelor de boală se recomandă prezentarea la medic pentru consultaţii şi tratament adecvat.

Taguri articol


12