Reluări şi premiere la Teatrul pentru Copii şi Tineret

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reluări şi premiere la Teatrul pentru Copii şi Tineret

Cultură 20 Aprilie 2010 / 00:00 509 accesări

Teatrul pentru Copii şi Tineret este locul în care, preţ de o oră, totul se transformă într-o lume magică, cu prinţi şi prinţese, făpturi fabuloase, aventuri şi mult neprevăzut. La căderea cortinei, ca prin farmec, grijile dispar şi lasă loc misterului, spectacolele de teatru fiind o alternativă educativă şi sănătoasă la „tentaţiile” inerente societăţii de consum, dominată de jocurile pe calculator cu mesaje obscure.

Prin spectacolele de calitate pe care le prezintă copiilor şi adolescenţilor aproape zilnic, instituţia teatrală de la malul mării şi-a apropiat un public fidel. În efortul de a nu-l pierde, conducerea teatrului creează noi spectacole şi îşi reîmprospătează, periodic, producţiile mai vechi.

Potrivit drectorului Teatrului pentru Copii şi Tineret, Lică Gherghilescu repertoriul instituţiei pe care o conduce însumează aproape 30 de titluri. Pentru ca acest repertoriu să fie mereu variat, teatrul prezintă spectacole în premieră şi le reia pe cele mai vechi, la intervale mari de timp, cu mici schimbări în distribuţie. „Generaţiile de copii se schimbă, iar spectacolele sunt ca şi noi”, a subliniat directorul teatrului constănţean Lică Gherghilescu.

În acest context, mâine, de la ora 16.30 va fi reluat spectacolul „Piatra din casă”, după celebrele „cânticele comice” ale lui Vasile Alecsandri, având regia semnată de Lică Gherghilescu şi Liviu Manolache. Vodevilul nu a mai fost prezentat pe scena constănţeană de mai bine de doi ani. Din seria pieselor de succes reluate anul acesta, după o lungă perioadă, fac parte „Califul barză”, de Wilhelm Hauff şi „Aladin şi lampa fermecată”.

Scenografia piesei „Piatra din casă” este realizată de Carmencita Brojboiu, iar muzica îi aparţine lui Liviu Manolache. Din distribuţie fac parte actorii: Tiberiu Roşu, Daniela Manolache/Claudia Zaharia, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Victor Petcu şi Adrian Bădilă.

Spectacolul se va juca şi joi, în două reprezentaţii, de la ora 10.30 şi, respectiv, 16.30, fiind dedicat cu precădere copiilor de gimnaziu, dar şi liceenilor. Publicul vizat are posibilitatea să vadă transpuse pe scenă şi să judece altfel creaţiile literare care se regăsesc în programa şcolară.

Până atunci, micii spectactori sunt aşteptaţi în sala de spectacole, astăzi, de la ora 09.30 să urmărească frumoasa poveste autohtonă a „Caprei cu trei iezi”, de Ion Creangă, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol. Piesa va fi reluată şi vineri, de la ora 10.30, sâmbătă, de la 10.00 şi duminică, de la 11.00 şi 12.30. Cei care apreciază modul în care Gabriel Apostol ţese firul narativ, împrumutându-i textului valenţe noi, vor avea, în curând, o surpriză. Actorul şi regizorul Teatrului „Ţăndărică” pregăteşte pentru teatrul constănţean un nou spectacol, inspirat din commedia dell’arte.

Taguri articol


12