Repatrierea românilor din Siria continuă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Modalităţi de sprijin

Repatrierea românilor din Siria continuă

Externe 18 Februarie 2012 / 00:00 475 accesări

NOI VICTIME Un nou grup de patru cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria, ieri, sosind la Bucureşti pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă comercială. Alţi şase cetăţeni români s-au repatriat joi din Siria. Ambasada României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz. Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a instituit celula de criză pentru situaţia din Siria, însă fără o înregistrare prealabilă la misiunea diplomatică, autorităţile nu pot identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin. MAE reiterează apelul către cetăţenii români să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Datele de contact ale Ambasadei României în Republica Arabă Siriană la care cei interesaţi pot obţine informaţii şi asistenţă consulară sunt:

Adresa: 8, Rue Ibrahim Hanano, P.O. Box 4454, Damascus

Telefon: 00-963-11-332.75.72; 00-963-11-332.75.70

Mobil: 00-963-932.809.768

Fax: 00-963-11-332.75.71

E-mail: damascamb@gmail.com

Website: http://damasc.mae.ro

E-mail:consulara@gmail.com

Oraşul rebel Homs, din centrul Siriei, a fost ieri ţinta celor mai violente bombardamente din ultimele 14 zile lansate de forţele regimului de la Damasc, a afirmat Hadi Abdallah, membru al Comisiei generale a revoluţiei siriene. „În mai multe cartiere, Baba Amr, d\'al-Inchaat, Khaldiye şi Bayyada, sunt cele mai intense bombardamente din ultimele zile”, a subliniat acesta, calificând desfăşurarea de forţe fără precedent. Forţele regimului Bashar al-Assad bombardează oraşul rebel Homs din 4 februarie pentru a încerca să reprime mişcarea de protest. Acţiunile de reprimare desfăşurate de forţele siriene s-au soldat de la mijlocul lunii martie a anului trecut, cu peste 6.000 de morţi.

CONDAMNARE INTERNAŢIONALĂ Adunarea generală a ONU a adoptat o rezoluţie care condamnă încălcarea drepturilor omului în Siria şi cere încheierea violenţelor. Iniţiativa susţinută de statele arabe, care cere şi demisia preşedintelui Bashar al-Assad, este cea mai recentă dintre tentativele de a se pune capăt crizei. Siria a replicat că această mişcare nu va face altceva decât să agraveze criza şi să încurajeze teroriştii. La rândul său, China a anunţat că va trimite un oficial la Damasc pentru negocierea unei soluţii paşnice. Iar, NATO nu are nicio intenţie de a interveni în Siria aşa cum a făcut în Libia în 2011, deoarece nu dispune de un mandat în acest scop din partea Naţiunilor Unite, a subliniat la Ankara secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.



12