Un spectacol emoționant, în pași de dans, cu o muzică răscolitoare în memoria celor plecați Dincolo. Astfel s-ar putea caracteriza spectacolul „Requiem pentru cei dragi”, prezentat în premieră, duminică seară, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, în viziunea regizorală și coregrafică a Getei Răvdan Huncanu.
O echipă formată din actori, dansatori și gimnaste, elevi, studenți și masteranzi (Arina Cojocaru, Sorin Frățilă și Latip Abdul-Cair, Viviana Drăgan, Maria Drăghici, Ioana Gorgovan, Alina Uță, Andrada Zaman, Cosmin Adrian, Mihai Adrian, Adrian Iosifides și Marius Marin) a ținut spectatorii cu sufletul la gură pe parcursul a aproximativ 50 de minute. Tinerilor li s-a alăturat, în pași de dans, Geta Răvdan Huncanu, cu o solidă experiență coregrafică, fostă solistă în corpul de balet al Operei constănțene și la Teatrul „Oleg Danovski”.
„SUNTEM DOAR NIȘTE TRECĂTORI ÎN VIAȚA ACEASTA. TRECEM CA NIȘTE ORBI, ÎNCERCÂND SĂ GĂSIM DRUMUL CORECT, PERSOANA POTRIVITĂ”
„Mi-am dorit foarte mult să emoționez, deoarece cred că nu avem nevoie doar de lucruri materiale. Uităm că suntem doar niște trecători în viața aceasta. Trecem ca niște orbi, încercând să găsim drumul corect, persoana potrivită. E un spectacol pe care l-am făcut cu tot dragul, cu tot sufletul, pentru a ajunge la sufletul spectatorilor, deoarece acum se fac tot totul felul de evenimente fără substanță. Viața e mult mai profundă decât un spectacol facil. Un spectacol înseamnă meditație, profunzime, substanță. Trebuie să existe un schimb de energii între dansator, actor și public”, spune Geta Răvdan Huncanu.
„Requiem”-ul lui Gabriel Faure - muzică și versuri, în latină și în traducere -, muzica minimalistă a compozitorului estonian Arvo Part, versuri din celebrul poem vocal-simfonic „Carmina Burana”, de Carl Orff, și poezia „Labirint”, de Arina Cojocaru, au stat la baza spectacolului prezentat, duminică, pe scena Teatrului „Căluțul de mare”.
„Requiem pentru cei dragi” este dedicat memoriei profesorului de balet clasic Gheorghe Olinici din Galați. „Ne-a arătat ce înseamnă să fii om, ce înseamnă să fii pedagog”, a mai spus Geta Răvdan Huncanu.
Citește și:
„Requiem pentru suflete dragi“
„Cameristele” au primit aplauze la scenă deschisă
„Infernul... noi toți”, în pași de dans
Ieșiți din zona de confort, veniți la „Infernul... noi toți”!
„Două cameriste”, la Universitatea „Ovidius”