Comisarii Protecției Consumatorilor au întreprins noi verificări la unități de alimentație publică. Și de această dată, neregulile au fost cu duiumul, așa că și măsurile au fost în consecință: oprire temporară a activității, sancțiune de 10.000 de lei, produsele neetichetate, a căror stare termică a fost schimbată, trimise spre a fi distruse, înlăturate de la consumul uman, potrivit comisarului șef adjunct al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu. El a explicat că măsura opririi temporare are la baza condițiile de depozitare neigienice, folosirea unor ustensile nepotrivite cu alimentația publică. Este vorba despre restaurantul Ankora. Și la restaurantul Esplanada au fost depistate grave probleme: alimente expirate, depozitate total necorespunzător în alimentația publică. La Restaurantul Esplanada, ciorba de văcuţă era la... sac din material plastic, iar multe alimente aveau termenul de garanție expirat (peștele, din 6 martie!). Activitatea restaurantului nu a fost oprită, dar reprezentanții localului au primit invitație pentru luni, la sediul Protecției Consumatorilor Constanța.
Citește și:
Nereguli grave descoperite de inspectorii CJPC în două restaurante constănțene