În 14 iulie, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 38 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, două restaurante, un bufet şi o autoutilitară au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 8.000 de lei. În cursul zilei de 13 iulie, la solicitarea CJPC Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la un restaurant din Constanţa, unde, în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei şi a retras de la comercializare 409 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Totodată, a fost eliberată şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru acest restaurant. Potrivit regulamentului intern, DSVSA nu dă publicității numele unităților sancționate.
AICI SUNAȚI! Vă reamintim că ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.