Pentru că este sezonul dovleceilor, iar preparatele care includ această legumă sunt ușoare, numai bune de consumat vara, vă prezentăm astăzi o rețetă de salată caldă de dovlecei, foarte bună și aromată. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de 4 dovlecei mici, 4 fire de ceapă verde, 4 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet de mere cu miere sau zeamă de lămâie, 1 linguriță de miere, 50 mililitri de apă, 2 linguri de mărar proaspăt tocat, sare și piper după gust. Dovleceii se spală și se feliază în rondele de jumătate de centimetru. Fiecare felie de coace pe plită câte 1 - 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot într-un castron și se stropesc imediat cu uleiul de măsline și oțetul amestecat cu apă și miere. Ceapa verde se toacă mărunt, usturoiul se pisează, apoi se adaugă de asemenea peste dovlecei, alături de mărarul tocat. Totul se condimentează după gust cu sare și piper și se consumă imediat.