Vă propunem o rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela, un aperitiv de origine italiană. Este o rețetă extrem de populară, dar totodată simplu de preparat, pentru zilele când nu aveți timp deloc să stați în bucătărie, dar vă doriți o gustare delicioasă. Aveți nevoie de doar câteva felii de pâine (baghetă), două roșii, un cățel de usturoi, busuioc măcinat, două linguri de ulei de măsline, mozzarela, sare și piper. Prăjiți pâinea în cuptor sau pe plită (se poate folosi și toasterul dacă nu aveți cuptor sau plită la îndemână). Pâinea trebuie prăjită la foc mare, până devine crocantă. În tot acest timp, într-un bol mare, amestecați roșiile tăiate, uleiul de măsline, busuiocul, sarea și piperul. Feliile de pâine prăjită se ung cu un cățel de usturoi (îl puteți zdrobi cu un cuțit înainte pentru un plus de aromă). Așezați apoi roșiile cubulețe și mozzarella rasă peste feliile de pâine și dați din nou la cuptor feliile de pâine, pentru câteva minute, până când mozzarela este topită. Bruschettele se servesc calde, imediat după preparare.